Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '09

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Her çocuğun bir masalı olmalı kitap kampanyası

Her çocuğun bir masalı olmalı kitap kampanyası
 

masal dünyası


Şimdi dostluklar bozulmuş, komşuluk ilişkileri zayıflamış apartman komşuları bir alt bir üst birbirlerini tanımıyor selamlaşmıyorlarmış evet maalesef böyleymiş! Artık onlar klasik tekerlemeler oldu bunları geçeceksiniz.

Evet geçeceksiniz onları!.. çağa uygun duyarsızlıkları anlatacaksınız artık yanından yürüyüp geçtiğiniz, yerde yatan insanlara kafanızı bile çevirmeden yürüdüğünüzü anlatacaksınız, yanı başınızda silah patlarken, insanlar vurulurken, gözlüğünüzü düzeltip gazetenin sayfalarını çevirip okumaya hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğinizi anımsayacaksınız..

Kitapsız kalan, aç kalan, şefkatten uzak o zayıf ve çaresiz çocukların haberini zaplayıp pembe dizilerde gözyaşı döktüğünüzü anlatacaksınız…

Evet hatırlayacağız bir şeyleri göz ardı etmeden, ihmal etmeden duyarak ve hissederek kendi çocuğunuz gibi empati yaparak yaklaşacaksınız onlara, onlar ki çaresiz ve masum birer susuz kalmış çiçek gibi..

Bir nebze katkı, çorbada tuz, sadece vicdan rahatlatma adına değil onların sesini duyurarak ve yardımcı olmaya devam ederek.

Unutmayalım bir çocuğumuz şehitler için yapılan kampanyaya 5 ( beş) tl göndermişti. Bizim çocuklarımız bu ruhu taşıyan güzide varlıklar, onlar için yapmamız gereken fedakarlıkların sonu yok.

23 Nisan etkinlikleri doğrultusunda yapılması planlanan ve başlatılan bir kampanya haberi posta kutuma düştüğü anda çok duygulandım. Kampanyanın adı HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLSUN KİTAP KAMPANYASI. Ben de karınca kararınca elimden geldiğince kitap toplamaya başladım. Bütün yetişkinlerin bu konuya duyarlı olmalarını ve sadece kendileri değil çevrelerinin de bu kampanyaya katılımları noktasında çaba göstermelerini umuyor ve bekliyorum. Söylenecek ve kağıda dökülecek çok şey var biliyorum fakat sözün bittiği yer belkide.. bana ulaşan kitap ulaştırılacak adresi sizlerle paylaşmak isterim.


Psk. Dr. A. Şebnem Soysal
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ABD
10. KAT BEŞEVLER - ANKARA adresine yollayabilir


Bu konuda katkısı olan dostlara minnettar olduğumu belirtmeliyim. Saygılarımla


Hayat TORLAK

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..