Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Sinema
 

Her filmden biraz bir film

Her filmden biraz bir film
 

"Yüzüklerin Efendisi" ,"Truva", "Gladiatör" gibi filmleri ve Termofil Savaşını bir araya getirerek bir sentez gerçekleştiren yönetmen "Zack snyder" Persleri, Orta Dünya'nın kötü ırkı olan Orklara benzeterek, karşılarına "Truva" filminde olduğu gibi; güçlülüğün, dürüstlüğün ve yiğitliğin örnekleri ile kuşanmış Spartalıları çıkarmakta ve "Gladiatör" filmindeki gibi eşini ve çocuğunu buğday başaklarıyla örtünmüş bir tarlada bırakmış Sparta Kralı Leonidas'ı pers ölüleri üzerinde gezinerek elma yediğini betimleyecek kadar çok iyi tanıdığını göstermektedir.

Filmi bir sinema eseri kimliğiyle değerlendirecek olursak yukarıda saydığım bazı filmlerle benzerlikler çok sırıtsa bile kullanılan sinema atmosferi gerçekten büyüleyici fakat tarihi bir filmi "Yüzüklerin Efendisindeki"gibi fantastik bir havaya sokup dönemin hayvan türleri ile ilgisi olmayan Mamut büyüklüğünde dev fillerin kullanılması, Dinazorlar döneminden kalma Gergedan benzeri bir canlının kullanılması doğrusu bayağı sırıtıyor. Bir fantastik filmde bu gibi hayal dünyası ile ilgili canlıları görmek doğal da bir tarihi filmde bu gibi görüntüler oluşan atmosferi bayağı basitleştiriyor. Filmin efektlerle bezenmiş muhteşem görselliğin de "Kral Leonidas" rolünü üstlenen "Gerard Butler" oyuncuğuyla çok şey katıyor.

Bu arada uzun bir zaman sonra "Emek" sinemasında film izlerken bu sinemanın İstanbul'da en iyi film izlenecek salonlardan biri olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..