Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '22

 
Kategori
Eğitim
 

Her Mevsim Dönence

Çok para kazansan ya da çok paran olsa ne yapardın?

Daha çok para kazanmaktaki amacın nedir?

Çok para kazanmak için ne yaparsın?

Sorular çoğaltılabilir…

Ayrıca bu sorular bizzat bu satırların yazarına da yöneltilebilir?

Özünde sıradan insana sorulduğunda daha büyük ve hayallerindeki evi almak isteyenler var, daha çok rahat bir yaşama arzusu var, en lüks otomobillere sahip olma arzusu var. Özünde sıradan insanın sıra dışı olma isteğinin gerçekleştirme, kendisine verilen açlığın doyurulma isteği var.

Herkes kendince kendi beyniyle düşünüyor. Bu koskocaman bir yalan. Kimse kendini kimin ve nelerin doldurduğunu anlamak istemiyor. Kendine verilenlerin kendi düşüncesi olduğunu düşünüyor. Buna hemen herkes, koskoca ülkeleri yöneten krallar, şahlar, padişahlar, kraliçeler hatta en çok da tepedekiler inanıyormuş gibi görünüyor ki kendilerini kandırarak kendi kendilerince adeta tanrılaşıyorlar ki altın kaplı klozet, lüks şatafatın en zirvesi ne varsa yaşamak istiyorlar. Yaşıyorlar da. Belki insanlar, sıradan insanlar bu yüzden daha fazla tepedeki insanları belki de bu yüzden sayıyorlar. Seviyorlar diyemeyeceğim, korktukları için sayıyorlar. Ne de olsa tanrı öbür dünyayı bekleyebilir ama insansı tanrılar bu dünyada insana en büyük cehennemi yaşatıyorlar. Amerikan çarları, Rus Çarları, Çin Çarları hepsi aynı da en büyük zulüm yapan insanlaşamamış yarı insan modeli yaratıklar. Bunlar köpek türünün iyi ayağa bürünmüş ilkelleri.

Onlar ise çok uzakta değiller, her yerde her rolde, şekilden şekle dönebilen varlıklar. Esasında çok da kalabalıklar. Dönenceler, belli belirsiz.

Sıradan insanlar da yukarılara tırmanmak istiyor. Ona sunulan bir arz var ve bu arzı talep etmesi isteniyor. Daha mutlu ve daha tanrısal olacağına inanan insan hayatının ereklerine yapay gerçekleri yerleştirdikçe ve erekler için daha fazla fedakârlık yaptıkça daha fazla tüketim imkânı elde ediyor. Bu tabi herkes için geçerli değil. Bir piyango gibi herkese talih gülmüyor. Bu durumda insan neleri feda ettiğini bilmeksizin olgunlaşa olgunlaşa yaşlanıyor ve nihayet her yaprak gibi daldan düşüp toprağa karışıyor. Bu döngü binlerce yıldır durmaksızın böyle sürüp gidiyor. Benim diyen hemen herkes ben de dâhil kendine yüklenen yazılımdan bihaber hayatı boyunca çalışıp duruyor ve söz konusu açlığı gidermeye uğraşıyor.

Soruyorum çok paran olsa ne yaparsın?

Daha büyük ev, daha fazla yiyecek, daha fazla tüketim, daha fazla insana zarar veren iş ve alışkanlık tatmini (bu arada yasak veya genel ahlaka uygun olmayan, dinen de yasak olan şeyler genellikle çok parayla tatmin edilir) diye sürüp gidiyor.

Olsun, böyledir bu işler.

Yüz yıl önce yaşayanlar, savaş bölgesinde yaşamaya çalışanlar sadece aç kalmamak, ölmemek üzere uğraş verirken, yaşayanların nedenleri daha farklı tabi.

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..