Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Her yer FETÖ’cü kaynarken futbol dünyası tertemiz!.

“Önyargılı olmak istemiyorum ama dünü ve bugünü düşününce UMUTLU olamıyorum.”

“O düdük, o bayrak, o kart, o ceza... niye?” başlıklı yazım üzerine bir dostun umutsuzluk anlatan cümlesi...

Beklemek, sorun/ların en hızlı biçimde sorun olmaktan çıkartılmasını bekleyenler için, umutsuzluğun öteki adıdır. Siz, farklı bir biçimde beklemekten yanaysanız, diyecekleriniz de ona göredir:

“Futbolda işler hep ağırdan alınıyor. Öteki alanlarda üstüne gidilenler "tek"… ama futbolda değişik düşünce, inanç ve dünya görüşünde olanlar, aynı takımın taraftarı oluyor. Böyle olunca da olanlar unutturulmak isteniyor gibi. Bir süre daha beklenmesinden yanayım.”

Biz öyle diyoruz ya, “umutlu olmayan” beklerken...

Her yerin FETÖ’cü kaynadığı, onlara yönelik işlemlerin yapıldığı ortamda Süper Lig başladıysa, futbol ve spor medyasında kimileri aynı havadaysa...

Sorular, yanıtsız kalan, yanıtı bilinen ama dile getirilmeyen sorular, “soru çengeli”nde öyle hareketsiz durur mu?

*****

Soruyorlar:

“Her yer kirli de, sadece futbol dünyası ve spor medyası mı temiz?”

Her yerin kirliliğine ilginç bir örnek, İçişleri Bakanı  Efkan Ala’nın “81 ilin il emniyet müdüründen  74’ü FETÖ’cü” sözü... Ayrıca, her gün, şu kurumdan şu kadar, bu kurumdan şu kadar kişi gözaltına alındı, görevden uzaklaştırıldı... gibisinden haberler çıkıyor karşımıza.

Yani?

Her yer “kirli”; her yer FETÖ’cü kaynıyor!

“Kaynayan kazan” futbol dünyası ve öteki dünya, rahat mı rahat, sessiz mi sessiz... Sessizlik, işlem yapılmamasıyla ilgili... Yoksa kimilerinin sesi eskisi gibi çıkıyor, hiçbir şey olmamış gibi giderek sürüyor.

Sonuç?

Her yer “kirli”; her yer FETÖ’cü kaynıyor; maşallah, spor ve medya dünyası tertemiz!.

(Futbol dünyasının dışında gözüken, ama sonuçta kimileri adına “çıkar” sağlayan ya da  “zarar” verenler... Devletin değişik kademelerinde, futbol dünyasına şu ya da biçimde aldıkları kararlarla yön veren FETÖ’cülerin kimleri/ hangi takımları kollamalar/ doğramalar...  göz ardı edilebilir mi? Yeşil saha dışında ve futbolun bir parçası olanlar yok sayılabilir mi?)

*****

Süper Lig başladı; spor/ futbol dünyası, bu ülkeden bağımsız sanki...

(Her yerin “kirli” olduğu, FETÖ’cü kaynadığı bir yerde, futbol dünyasıyla medya dünyasını bunun dışında düşünmek, “saflık”tan öteye gitmez.)

O düdük, o bayrak, o karar, o kollama, o doğrama... ne olacak?

Dokunulmayan, ayrıcalıklı olduğu sanısına kapıldı mı, zeytinyağı misali üste çıkar.

(Şu suçlu demek, 3 Temmuz ve sonrasında “medya mahkemesi”nin “yargısız infaz”ından farksızdır. “Sözde şike”nin “kumpas” olduğu ortada; Yargıtay, yerelden gelen kararı onadığında, futbol dünyasının şenleneceği bir gerçek.)

Neler olacağını, dünkü alışkanlıkların sahalarda ve saha dışında  sürüp sürmeyeceğini göreceğiz. Biz göreceğiz diyoruz ya, daha ilk haftada bunu görenler olmuş mudur, bilinmez!.

(Eleştiriyorlar:

“Şike”yi yazmaktan bıkmadın mı? Memleketin tek meselesi bu mu?”

Soru soran/lar, “Ne şikesi, memleket elden gidiyor.” diyene bugün de kulak vermek istemeyen, onun hakkını teslim edilmesinden yana olmayanlardır. “Kumpas”lar birbirinden koparılarak ele alınamaz. İçlerinden “sözde şike”yi çıkarıp “o başka” demek, aslında hiçbiri kumpas” değil demektir. Bunu dolaylı yoldan söylemenin, ortaya çıkanlara/ yaşananlara göre, ne anlama geleceğini göstermez mi?)

Son söz:

Kirlilikten temizliğe ulaşmak, kirliliğe bulaşmışlardan arınmakla sağlanır ancak.

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..