Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Herkes haddini bilecek

Herkes haddini bilecek
 

Efsane devam ediyor. Bütün Türkiye karşı olmasına rağmen Fenerbahçe efsane yazmaya devam ediyor. Hakemiyle televizyonda maçı anlatan spiker bile Fenerbahçe düşmanlığı yapıyor. Ama buna rağmen Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor. Artık söylenecek tek bir söz var Türkiye’de 3 büyük yok. Tek büyük var o da Fenerbahçe.

Sadece rakiplere karşı oynasa neyse bir de iyi yorumcusu, hakemi, tv’de maç anlatan spikere kadar hepsiyle ayrıca mücadele ediyor. Bu kadar menfaat düşkünü insan varken yapılacak bir şey yok. Avrupa’da başarılı olmak için Türkiye’de mücadele etmek zorundayız. Böyle bir mecburiyet olmasa Türkiye’de oynamak zorunda kalmayız. Bir yunan takımı ile maç yaparken yunan takımını tutan bir takımın olduğu ligde oynamak mecbur olduğu için katlanıyoruz.

Kendine spor kulüp’ü diye bir kulüp var adı Ankaragücü ama ne gücü var nede kendine saygısı kalkmış kendisi için mücadele edeceğine başkalarına hizmet etmeye çalışıyor buna ne denilir herkes bilir. Ankara’da yaşadığım için bu olaylardan utanıyorum umarım kafalarına bir şey düşerde akılları başlarına gelir. Bu işler başkalarına hizmet etmekle olmaz. Bu kadar bariz bir şekilde taraf tutulmaz. Bari üstüne de o takımın formasını giyseydiniz. Biz de ona göre mücadele ederdik. Her zaman dediğim gibi bizim için Türkiye liginde başarılı olmak sadece Avrupa’da mücadele etmek için önemli.

Yoksa her türlü dalaverenin döndüğü bir ligde başarılı olmak çok zor. Zaten fazla da bir önemi yok bunun…Emeğe saygı duyulan bir lig olsa başarısızlığa üzülürsün ama böyle bir lig de olmaz.

İşi o kadar abartmışlar ki; maçı anlatan spiker bile taraf tuttuğunu açıkça belirtiyor yaptığı konuşmalarla bunu bile başaramıyoruz. Sen bir spor spikerisin taraf tutamazsın! Maç anlatırsın… Yorum yapıyorsan da adam gibi yorum yaparsın.

Bu adamların derdi nedir? Fenerbahçe’nin başarılı olmasından niye korkuyor bunlar… İlginç! Anlamış değilim. Gerçi bizim için çok da önemli değil bu adamların neyin peşinde oldukları bizi pek fazla ilgilendirmiyor.

Daha önceki yazılarımı okuyanlar bilir. Bursaspor denilen takımın başarısı üç büyükler diye tabir ettiğimiz takımların başarısızlığından kaynaklanıyor. Onlar bu kadar kötü sonuçlar almasaydı buraları rüyasında bile göremezdi. Şimdi izleyin bakalım bunlar Avrupa da neler yapacak. Orada da hakemler medya sizi kurtaramaz. Orası kurtlar sofrası adamın gözünün yaşına bakmazlar atkı sallamakla takım kurtarılmaz. İlla akıllanmanız için burnunuzun sürtülmesi mi gerekir. Tabi burada yine olan Türkiye’ye oluyor. Diğer başarılı kulüplerin topladığı puanları böyle yanlışlıkla bir yere gelmiş takımlar harcıyorlar ondan sonra yine Afrika ülkelerinin seviyesine ineceğiz. Tamam Türkiye liglerinde ne yapıyorlarsa yapsınlar Avrupa’yı başarı alabilecek takımlara bıraksınlar. Herkes haddini bilsin.

Bizim kendi taraftarlarımız bize yeter de artar bile… Bu tür insanlara söyleyeceğimiz tek bir söz var madem bizi sevmiyorsunuz o zaman bizim başarılarımıza sevinmeyin ve bundan kendinize pay çıkarmayın. Siz gidin sevdiğiniz adamların takımlarıyla ilgilenin ‘FENERLİNİN FENERLİDEN BAŞKA DOSTU OLMAZ.’ Yine son bir söz ‘ALKIŞLAMAYIN DİZ ÇÖKÜN YETER.’

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..