Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Herkes İnsan gibi yaşasın

Ekonomiyi iyi takip ederim. 1990 lı yıllar çok hareketli geçmiş olup ekonomik krizler ve akabinde batan bankalar, dibe vuran, iflas eden Türkiye vardı. Dışarıdan borç alan bir Ülke vardı. Birçok kurum özelleşmiş yâ da satılmıştır. Bu ekonomik kriz o kadar etkili olmuştur ki, aradan geçen yıllara rağmen halen toparlanamamıştır. Ancak bu toparlanmama sorunun ana sebebi ülkemizdeki terör sorunudur.

Bu terör dışarıdan beslendiği için halen yıkıcı, kırıcı ve can almaya devam etmektedir. Bu terör belası yüzünden çok ağır bedeller ödenmiş ve ödemeye devam edilmektedir. Oysa ki bu terör belasının tamamen bitmesi, istikrarın sağlanmasının zamanı gelip de geçmektedir. Alman başbakanı çıkmış halen diyor ki, Kürtlerle anlaşın barışın diyor. Ya zaten biz Kürtlerle küs değiliz ki, barışıkız. Aslında demek istiyor ki, terörle anlaşın diyor ama terörü körükleyen asıl onlar. Gelişmemizi istemedikleri için ayak bağımız olmaktalar. Onlar dışarıdan terörü desteklemeseler zaten terör ortadan kalkacak, bitecektir. Ama bizleri bu güzelim coğrafyada ve kaynaklarımızla baş başa bırakmamaktalar adeta sanki onlar da bizim kaynaklara ortak olmaya çalışmaktalar. Yıllardır bu ülkemize adeta göz açtırtmadıkları gibi birde bizi AB. Kapısında kırk yıldan beri bekletmektedirler. Artık yeter, düşün yakamızdan, düşsünler istemiyoruz, yeter ki bizi kendi halimize bırakın, sizden yardım da istemiyoruz.

Bu hayat kısa ve Dünya fani, ömürler gelip geçici. Bu kısacık hayatta bu kadar hırs, entrikalar neden? Ülkemizde insanların yüzü gülsün artık yeter her gün ölüm haberlerini görmek, duymak istemiyoruz. Herkes insan olsun, insan gibi yaşasın. Bu Dünya herkese yeter de artar bile. Sultan Süleyman’a kalmadı dünya ki bizlere kalsın. Yeter ki, güzel yaşamasını bilebilelim… Sonuçta herkes Allah’ın kulu. Allah kullar arasında hiçbir ayrımcılık yapmaz. Herkes bir ve eşittirler.. Yoktuk var olduk varken yok olacağız. Öteki hayata hiçbir şey götüremeyeceğiz.

 
Toplam blog
: 10
: 250
Kayıt tarihi
: 02.12.06
 
 

1967 Artvin-şavşat-Balıklı döğümlüyüm. İstanbulda Gümrük müşavirliği faaliyetiyle iş hayatıma dev..