Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '07

 
Kategori
Güncel
 

Herkese lazım olan adalete sahip çıkalım

Eger mahkemenin verdigi karar uygulanmayacaksa, mahkeme neden boyle bir karar verir. Peki mahkemede gorev yapan hakim, savci, yargic laf olsun diye mi oradadirlar. Yoksa adet yerini bulsun diye mi? Mahkeme binalari neden isgal edilir uygulanmayacak mahkeme kararlarindan. Eger yoksa tanidigi isi adliyeye dusen garibanin, adalet catir catir isler. Belirli yerlerde tanidigi olan uyanigin aleyhine sonuclandimi mahkeme, devreye amcalar dayilar sokulur. Ricalar, hormetler sunulur, mahkeme kararlari sumen altinda bekletilerek, konunun sogutulmasi beklenir. Sonra da evrak bir turlu ortadan kaldirilmaya calisilir. Peki bunun hesabini soracak merci yok mudur?

Su anda yoktur, devletin butun birimleri kusatilmistir. Iktidar partisinin ele geciremedigi Anayasal kurumlardan biri de yargidir. Ele geciremedigi kurumu calisamaz hale getirebilmek icin, bosalan yonetim kurulu uyeliklerine yillardan beri uye atanmamasina sebep olarak zaten agir olan sayistayin, danistayin yukunu tamamen icinden cikilamaz duruma getirmektedir. Bu durum sadece yargida gorev yapanlarin sorunu degildir. Bu durum Turkiye`de yasayan her Turk vatandasinin sorunudur. Eger yargida iktidarin eline gecerse, gazetelerin, gazetecilerin, yazarlarin, vatandasin elestiri haklari ellerinden alinarak keyfi uygulamalar yapilacak, demokrasi denen kavram sadece hafizalarda hos bir seda olarak kalacaktir.

Yargi bagimsizdir, Turkiye Cumhuriyeti`ni kuranlar bilincli olarak yargiyi, yasama ve yurutmeden ayirmislardir. Hic bir iktidar keyfi davranarak anayasanin koymus oldugu kurallari isleyemez hale getiremez, ben yaptim oldu anlayisi ile oldu bittiye getirdikleri konular, yarginin yurutmeyi durdurma karari vermesi ile, yargi her zaman iktidarlarin boy hedefi olmustur, . Fakat bugunku iktidar donemindeki kadar yargiya saldiri olmamistir. Yarginin en ustundeki kisiler hedef gosterilmistir gazete sayfalarinda resimleri ile birlikte, iktidardan guc alan saldirganlar adalet dagitan binayi basarak, adeta govde gosterisi yapmistir. Olumle biten saldirinin ardindan ne yazik ki, olay sulandirilmistir, aradan cok gecmeden adalet dagitan binanin icerisinde bayan hakim dovulerek hastanelik edilmistir. Bugun adalet sistemini cokertmeye calisanlar yarin ihtiyaclari oldugunda, adalette adalet diye, bulunduklari odalarin duvarlarinin cinlatacaklardir. Ben neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Isminin ilk kelimesi adalet olan partinin adalet deyince ne demek istedigini!!!

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...