Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '13

 
Kategori
Deneme
 

Herkesi, herşeyi paranla satın alamazsın.

Herkesi, herşeyi paranla satın alamazsın.
 

Para, bazen, insanın başını döndürüyorsa da, paranın gücünün yetmediği şeyler de var şu hayatta...


Bu çağda, bu dünyada, paranın gücünü inkar etmek, günümüz hayatını, bu günün yaşam koşullarını bilmemekle, tanımamakla eş değerdir. Ancak, para gücünün herşeye yeteceğini düşünmek de çok akıllıca bir iş olmasa gerek.

Elbette para, bugün, birçok problemin çözümünde, en etkili unsurdur. Ancak işin içine insani değerler girdiğinde, prensipler, iş ahlakı, yaşam felsefesi gibi kavramlar söz konusu olduğunda, yerine göre, zamanına göre, adamına göre, paranın göz kamaştıran ihtişamı, bir anda tüm pırıltısını yitirebilir.

Hayatta, dik duranları, onuruyla yaşayanları, içsel tutarlılığa azami özen gösterenleri, ne paranın gücü, ne de başkaca bir maddi kudret  yoldan çıkarabilir, sahip oldukları manevi gücü satın alabilir.

Para, yerine göre, itibar sağlayabilir… Para, bazen, şana, şöhrete, şatafata, ışıltılı imajlara sahip olmayı mümkün kılabilir. Ancak, dünyanın en değerli para birimleri de dahil, hiçbir güç, bir annenin evladına duyduğu sevgiyi, canı pahasına ülkesi için çalışanların vatan sevgisini yüreğinden söküp atmaya muktedir değildir.

Para, sana, ev, araba, yat, kat, yalı, hatta, saray bile aldırabilir. Ancak, para, hiçbir vakti gelmiş ecele, hiçbir yaşanmış ölüme çare değildir.

Para, elbette sana, inkar edilemez bir rahatlık, büyük bir satın alma gücü sağlayabilir. Ancak, bir meselenin çözümünde, senin için hayati öneme sahip bir konuda karar verici, güçlü bir kişilik, sana ummadığın güçlükler yaşatabilir. Sahip olduğun paranın bütün gücünü bir anda sıfıra indirebilir. Haberin olsun isterim.

Öyleyse, şunu çok iyi bilmelisin ki, dostum… Paranın bütün gücüne, sayısız insanı bir anda baştan çıkarabilecek öldürücü cazibesine rağmen…

Herkesi, herşeyi paranla satın alamazsın... Yaşamdan başarı ve huzur diliyorsan, herşeyden önce bunu bilmeli, paranın gücünün bile bir yere kadar olduğunun farkına varabilmelisin bence.

Para, bunca gücüne, bunca kudretine rağmen, hala ve hala, herkesi ve her şeyi satın alamıyor.  Dünya durdukça, iyi yürekli, cesur, ilkeli, ahlaklı, namuslu insanlar çoğunlukta oldukça, dünyada; her istediğini satın alamayacak para; Allah’ıma şükürler olsun ki…

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.            

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..