Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Herşey Değişir..

Her şey değişir... Tek değişmeyen insanın karekteridir...

Hayat gizlenmeyi severken karekter insanın kaderini çiziyor....

Çok olan herşey hayatın içinde gizlendikçe, zamanın  iyi ve kötü süprizlerini   anlamaya çalışırken lehimize işleyen kader karekterimizle çatışıp yol çiziyor...Görünmeyenlerin anlamamız  için bir yanımız doğduğumuz andan ölünceye kadar hayatı anlamanın sırlarını ele geçirmek peşinde kaliyor..

  Ünlü düşünür Herakleitos, olup bitenin temelinde tutarlılık  olduğunu  ama bu tutarlılık  gizlendiğini  ve kişiler  bunu  başara bilirse bilgelikle dışarıya çıkarması sağlıyor ... İşte o zaman  insanın karekteri oluşmaya başlıyor....

Yani karekterimiz nasıl ise  hayatımızda da o kadardır ..

Yaşadığımız her yol yani hayatımız bize bağlanması için insanların hayatı ve kaderi öğrenmeleri  yaşam dengemizde bize doğru mesajlar verir. Bu rahat nefes almamızı yaşarkan iyi ve ya kötü olayları  daha iyi anlarken yaşam bicimimizi düzeltmeyi tercih edep bunu yaparken de yaşamda bilimsel bir yol seçeriz.. 

Çok insanların hayatları karışık şekillerde değişir buda karşısındaki bireylerin hayatlarına eğimli olduğunu kendi hayatlarını unutup diğer kişinin karekterini benimsemesi uyum sağlıyorum derken kendini unutmasını onu olumsuz etkileyip daha sonra kendini hatırlaması kaderinde değişiklik yapmasına yol açıyor...

 

Mutluluğun hep bir nesnesi vardır, bir şeyler yüzünden mutlu olunur, varlığı dışarıdan bir olaya bağımlıdır. Oysa neşenin nesnesi yoktur. Belirgin olmayan bir nedenle sarar seni, varlığı güneşe benzer, kendi yüreğinin ısısıyla yakar.

Susanna Tamaro  şunu söyler ....Yüreğinin Götürdüğü Yere Git

 

Birgul E

 

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..