Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

DÜNYANI YARATAN SENSİN..

 
Sayfalarımı okuduğun müddetçe, bıkıp usanmadan sana (ve kendime) hayallerinin peşinden gitmen gerektiğini empoze edeceğim. Bu, işine gelmiyor ya da ilgini çekmiyorsa eğer başka bir arkadaştan devam etmeni öneririm sana..
Velhasıl bugün konuya, olgunluk denen şeyi deşerek başlayacağım önce. Zira kendini bildin bileli olgun davranman gerektiğinden söz ediyorlardı değil mi? Peki ne demekti bu?
Her şey bir yana, bence; olgunluğun temel işareti, yolun sonundaki çok daha görkemli bir zevk için ,anlık hazlardan vazgeçme becerisidir.. Evet ve maalesef, doğru şeyler genellikle yapması en zor şeylerdir, bunu kabul ediyorum..
Fakat işin iyi yanı; hayallerin doğrultusunda ilerleyip günlük, sürekli bir çabayla ve başarının temel ilkelerini uygulayarak kesin surette, her zaman olmak istediğin o noktaya ulaşabilirsin..
En başarılı ve doygun yaşamlar, böyle olduğu konusunda bizzat örnekler..
O halde ne duruyorsun?
Derhal dile ve odaklan artık..
 
Tutkulu bir tutarlılıkla ve (hayalin için; küçük ya da büyük fark etmez) yeterince vakit ayırmayı göze alabiliyorsan eğer senin olacak, bu kadar net..
Fakat diğerlerine bakmamanı öneririm sana, sen kendine odaklan,, kaldı ki sürüye dahil pek çok insan hemen vazgeçmeyecek kadar olgun değildi asla..
İyisi mi, kalben doğru olduğunu bildiğin temellere sarıl yine; olumlu ol, istediğin gibi yürümeyen tüm meseleler için sorumluluğu bizzat üstlen, mağduru oynamayı bırak, çünkü içinde olduğun dünyayı yaratan sensin..
 
Herkesin bir yarası var, bu yüzden en azından insanlara iyi davran, sıkı çalış, takipçiden çok yenilikçi olmayı hedefle, erken kalk, hedeflerin olsun ya da hedef belirle, kendini disipline sokmak, daha insan olmak için emek harca, ekonomik yönden mağdur olmamayı da hesaba kat mutlaka, para biriktir, sağlığına özen göster, ailene değer ver..
Sonra, yaşamak için var olduğun sebebe odaklan yine ve çabala, sakın çok geç ya da bu yaştan sonra mı safsatalarına girme.. Hedeflerini elde etmek için her gün küçük bir şey yap ve en azından varlığın ve çabalarınla aydınlan.
Ulaşman gereken gerçek sana ait, mükemmellik peşinde olduğun için gurur duy. Bu uğurda ama; eylemlerin en küçüğünün bile niyetlerin en asillerinden daha iyi olduğuna unutma,..
Demek istediğim; sadece hak vermeyi ve kafa sallamayı bırak artık. Buna ihtiyacım yok..
Senin için buradayım, sadece eyleme geçmene ihtiyacım var.
İşte bu sayede yarattığın yeni dünya daha bir yer olduğunda benim ki de bundan etkilenecek...
Her hayal küçük bir adımla başlar,,
ama kural basit evet; önce başlaman gerek,,
hem de derhal ve bugün..
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..