Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

değişim

‘’Ey gönül ses etme , bekle !  Ya nasip de , bırak Rabbine’’  MEVLANA

Değişim

İnsanın kendisini değiştirmesi ne kadar zor ise hayatını değiştirmesi bir o kadar zordur. Fakat kendisini değiştirmeyen insan hayatı da değiştiremiyor. Aslında değişim simgesinde kartal olması boşuna değildir.

Sıkıntıların özel bir yeri vardır hayatımız da.  Neden sıkıntılar  gelir başa  ?  Çoğu  ciddi sıkıntılar tetikleyici olur hayatımızda.  Aslında biz mi ihtiyaç duyarız sıkıntılara  ? . Yapmak istediklerimiz öyle dururken yanı başımızda.  Her defasında ertelediğimiz değişimler mi sıkıntılara sebep olur , yoksa   başımıza rasgele gelen olaylar mıdır  bunlar ?  demir ateş ve darbelerle şekillenir.

 Büyük değişimler büyük kararlar ile alınır , büyük kararlarda alınırken , uygularken ve uyguladıktan sonra büyük bedelleri olur . işte sıkıntı tam burada bedel ödeme anında lazım olur .  güç ve motivasyon ve en önemlisi kararlılık verir.  

Sizi öldürmeyen acı güçlendirir mi süründürür mü sorusana cevap , kişinin verdiği tepkidir. Değişim gerekliği ve kabullenme sürecinden sonra hayata devam etmek için atılan her adım insanın güçlendirir.  Hayat sadece siyah ve beyaz renkler yok . sadece belirli şeyler yok , sadece insanlar , sadece iş , sadece kariyer , sadece eş , aile , çocuklar , sevgili değil . bir çok şey  var insanı   hayata tutunması  için , doğa var , spor var , hobiler var , yardım etmek var , dua , ibadet  etmek var .  Sevdiklerimiz , bize sevenler , işimiz var .  Kişi acı çektiği zamanlarda da   kendine güvenerek ve sıkıntı  nedeninin  hayatının devam ettirmesi gereken tek şey olmadığını bilmeli  ve kendi için bir çok alternatifin olduğunu ve hep yapmak istediği şeyler için fırsat olduğunu görmesi  lazım.  

En büyük pişmanlıklarımızı  sıkıntı süreçlerde yaparız. Sanki acı Bize hem kendimize hem de başkalarına acımama hakkı verir .  Eşinden yada sevgilisinde ayrılan insanlar çivi çivi söker mantığıyla , en başta kendileri olmak üzere bir çok insanı üzmüşüzdür.   Çivi paslanır , tahta çürür basit darbe ile çivi düşer ama , çivi paslanmamış , tahta çürümemiş ise sadece kendimiz  ve çivi olarak kullandığımız insanın canını yakarız . Başka yeni acılara sebebiyet veririz.  Hazır olduğumuz da yeni şeyler zaten kendiliğinden olur hayatımız da .

Kendimize güvenmeli hayatımızda fark etmediğimiz ne kadar çok şeyin olduğunu görmek gerekir. Acıya tepkili olmalı ve normal zaman da yapmayacağız kötü yada kendimize yakıştırmayacağız hiçbir şeyi yapmamalı ve bizi mutlu eden şeyleri  hayatımızı sokmalıyız .  Acı değişime , değişimde gelişime sebebiyet vermeli .

Hayat bizi en çok seven kişinin doğum sancıları ve bizim ağlamamızla başlar .

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..