- Kategori
- Futbol
Herşey yolunda!

Resim: Milliyet fotogaleri.
Galatasaray yine tarih yazdı. Portekiz devi Benfica'yı, Portekiz'de 2-0 yenerek taraftarlara unutulmaz bir gece yaşattı. İstanbul'da Olimpiakos'u 1-0 yenerek 3 puanı kapan Galatasaray, herkesin "Benfica kazanır" dediği maçı olağanüstü oynayarak kazandı. Eleştiri üstüne eleştiri alan Teknik Direktör Michael Skibbe ise alınan bu galibiyetle keyfi uzun sürecek rahat bir nefes aldı.
Oynanan futbol hepimize güven verdi. Galatasaray topu ayağında tutmasını, gerektiğinde savunmada oynamasını, gerektiğinde rakip kaleye hızlı ve kontrollü hücum yapmasını bildi. Ufak, tefek hatalar oldu olmasına ama bu hataları tecrübeli oyuncular bertaraf etti. Savunmada özellikle Servet ve Emre Aşık müthiş oynadı, bir çok net gol pozisyonunu engelledi. Zaman zaman kalemizde gördüğümüz Benfica'nın tehlikeli atakları savunmaya takıldı. %100'lük golleri ise kaleci De Sanctis önledi. Galatasaray'ın bu başarısındaki en büyük etkenlerden biri kalecinin oyunculara güven vermesiydi.
Galatasaray, Benfica karşısında bir çok gol pozisyonu buldu. Özellikle Milan Baros'un kaleci ile karşı karşıya kaldığı iki net pozisyon var ki; gol olmaması izleyenleri şoke etti. Arda, Ayhan, Ümit, Emre Aşık neredeyse sahanın her yerindeydiler diyebiliriz. Hem savunmada hem de ileri de kontrollü olunca ve sağlı-sollu ataklarla aynı zamanda kaleyi tam karşıdan gören bölgelerde, ceza yayının önünde etkili olunca demek ki başarı kendiliğinden geliyormuş. Sistemli oynayınca rakip ne kadar güçlü olursa olsun maç kazanılıyormuş.
52. dakikada Arda'nın kornerden ceza sahasına ortaladığı topa Servet'in istediği gibi dokunamayışıyla, savunmadan gelen bir başka oyuncu Emre Aşık'ın vuruşu sayesinde atılan gol müthişti. 69. dakikada Ayhan'ın topu iyi şekilde Arda'ya doğru atması, Arda'nın da ceza sahası içinde kafasıyla topu Ümit Karan'a paslaması, Ümit Karan'ın topu ağlara göndermedeki ustalığı ve Benfica kalecisinin çaresizliği izlenmeye değerdi.
Sistemli oyun ve çalışılmış pozisyonlar sayesinde Galatasaray çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı. Bundan sonraki maçlarda Galatasaray sahaya bu ilk 11'le çıkarsa rakiplerin korkulu rüyası haline gelir, hatta bu rüyalar gerçek olup maçlar kazanmaya devam eder.
Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi iki takım adına da çok büyük önem taşıyor. Arsenal'le Londra'da golsüz berabere kalan Fenerbahçe ile Portekiz'de Benfica'yı 2-0 mağlup eden Galatasaray karşı karşıya gelecek. Bu maçta iki takıma da başarılar diliyor, maçın tatsız görüntülere sahne olmamasını ve "Fair Play"in kazanmasını umud ediyorum.