Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Hiç Aklından Çıkmasın!

Dış görünüşün ve çevrende oluşturduğun algı önemli. Nasıl ki işyerinde terfi edeceğin pozisyonu elde etmeden önce o pozsiyonun gerektirdiği sorumlulukları alabilmen ve bunu patronuna gösterebilmen gerekir, özel hayat için de aynı kural geçerli. İstediğin ilişkinin içindeymişsin gibi ışık saç, pozitif ol, bakımlı ol, anne olmak istiyorsan anaç ol. Dışarıdan bakan bir gözhayal ettiğin tabloya seni yakıştırabilmeli.

Görüşünü ve duruşunu belli et fakat kesin yargılardan uzak dur. Her konu siyah/beyazdan ibaret değil, gri alanlara yer bırak. Karşı tarafın söyleyeceklerini dinlemeden itiraz etme; böylesi bir tutum seni cahil, geçimsiz ve dar görüşlü gösterir. 

Girdiğin herhangi bir ortamda kendini ispatlamak adına başkalarını yerme, dedikodularını yapma. Hoşgörü ve zarafetinle insanları ancak zaman içerisinde etkileyebilirsin. Özgüven sahibi biri kendini kanıtlama gereği hissetmez, inandığı şekilde davranır, her hareketinde onaylanma ihtiyacı duymaz.

Dışarı çıktığında sürekli telefonunu kurcalama, bunu yalnız başına evde otururken de yapabilirsin. Madem ki dışarıdasın, ilgini etrafa ve insanlara ver, çevreyi, insanların davranışlarını gözlemle, yeni şeyler öğrenmeye bak. Giyindin, süslendin, dışarı çıktın, kimse ile samimiyet kurmadan günü bitirdin. Tek bir iltifat almadın ama 25 arkadaşın fotoğrafını beğendi. Ne mutlu sana! Elinin hep telefonda olması, saniye saniye paylaşımlarda bulunman, kimin neyi beğendiğini takip etmen içinde bulunduğun ortamdan memnun olmadığın algısı yayar ve seni ortamdan soyutlar. Gerçek ilişkiler kurmak için çaba sarfet, bulunduğun ortamın hakkını ver.

Sosyal medyada tüm hayatını deşifre etme, seni tanımak isteyen kişilerin gerçekten iletişim kurması için belli ölçülerde gizemini koruman, merak uyandırman gerekir. Mesai saatleri içerisinde geyik paylaşımlarda bulunman işini sevmediğin ya da hakkıyla yapadığın algısı uyandırır. Kavgalı olduğun kişilere ithafen yapacağın atarlı giderli özlü söz paylaşımları da seni özgüveni eksik, kendisi ile barışık olmayan, kinci, yalnız ve mutsuz gösterir. Arızalı bir profil ancak arızalı insanları kendine çeker.

Bile bile lades yapma, evli adamlardan uzak dur. Onca bekar insan varken kendine haksızlık etme, problematik durumlardan kaçın. Ama o beni seviyor, eşi ile arası bozuk, evli olduğunu hiçbir zaman gizlemedi, zaten ayrılacaklar hikayesi aslında bütün kabahati ve sorumluluğu senin omzuna yüklemek için anlatılan, dürüstlük maskesi altında sergilenen sorumsuz ve pişkin bir tavırdan ibaret. Seni bekarmış gibi utanmazca tavladığı halde işler yolunda gitmediğinde "Beni kandırdın!" suçlamasını dahi yapamayacağın, bütün vicdani yükün sende olacağı, son derece gereksiz bir tecrübe olacaktır.

Devamı haftaya.. 

Sibel ŞENGÜL

 
Toplam blog
: 60
: 143
Kayıt tarihi
: 04.01.17
 
 

Sibel Şengül  ..