Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Bilim
 

Hiç düşünmediklerimizden seçmeler -1

Hiç düşünmediklerimizden seçmeler -1
 

Her bir kar tanesi birbirinden farklı şekillerde yaratılmıştır !


YAĞMUR DAMLASINDAKİ HIZ

Her yağmur damlası yeryüzüne rahatsızlık vermeyecek bir hızda iner. Oysa yağmur damlası büyüklüğünde ve ağırlığında herhangi bir cisim, 1200 metreden bırakıldığında giderek hızlanır ve yere yaklaşık saatte 558 km. hızla düşer.

Ancak yağmur damlasının yeryüzüne iniş sürati saatte 8 ile 10 km. arasındadır. Yağmur damlalarını inceleyen araştırmacılar, bu damlaların atmosferin sürtünme etkisini artıran ve yere düşüşünü yavaşlatan bir şekle sahip olduğunu bulmuşlardır.

Eğer yağmur damlaları saatte 558 km. hızla gökten yağmış olsaydı, çarptığı herşeyi yıkacak ve Dünya üzerinde canlıların yaşaması imkansız hale gelecekti.

Bütün bunlar tabiatın ve canlıların tesadüfler sonucunda oluşmadığını, Allah tarafından kusursuzca yaratılmış olduğunu gösteren önemli delillerdendir.

DAĞLARIN SOĞUK OLMASININ NEDENİ

İdeal gaz denklemi ile de ifade edildiği gibi hava sıcaklığı ile atmosferik basınç birbirleri ile doğru orantılıdır. Bu nedenle, dağ gibi yükseltilerde hava basıncı düştükçe hava sıcaklığı her zaman azalır. Bunun tersi de doğrudur. Yani hava parselleri alçaldıkça ısınır. 150 milyon kilometrelik uzaklıkta olan güneşe bir kaç metre uzak ya da yakın olmanın fazla bir anlamı yoktur. Bu nedenle dünya güneşe en yakın olduğu aylar kışı, en uzak olduğu aylar yazı yaşamaktayız. Diğer bir deyişle mevsimlerin oluşumunda da güneşe yakınlık değil; güneş ışınlarının geliş acısı rol oynar...

Yeryüzündeki bütün detaylarda olduğu gibi, dağlarda da tecelli eden Allah'ın sonsuz sanatıdır. Yaşadığımız Dünya'yı bizim için kusursuz bir biçimde Allah yaratmıştır. İnsana düşen ise dünya üzerinde bu ihtişamlı yapıları görerek, Allah'a kulluk etmeyi hayatının en önemli gerçeği olarak kabul etmesi ve sadece bunun için çalışmasıdır. Çünkü insan sayısız nimete muhtaçtır ama Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır.

YILDIRIM NEDEN SİVRİ YERLERE DÜŞER?

Çünkü bir iletkendeki en kuvvetli elektrik alanı keskin kenarlarında veya uçlarında oluşur. Bu da sivri uç ve kenar gibi yerleri yıldırım düşmesi için iyi bir hedef haline getirir.

Ve demiştiniz ki: "Ey Musa, biz Allah'ı apaçık görünceye kadar sana inanmayız." Bunun üzerine yıldırım sizi (kendinizden) almıştı. Ve siz bakıp duruyordunuz. (Bakara Suresi / 55)

KAR VE YAĞMUR TANELERİNDEKİ MUCİZEVİ FARKLILIKLAR

Mikroskobik özel analiz teknikleri ve fotoğraflar ile kar kristallerinin şeklini ve büyüklüklerini belirlemek mümkün. Kar kristallerinin şekli büyük ölçüde oluştukları yerdeki hava sıcaklığına bağlıdır. Buluttan kar kristali olarak düşmeye başladıktan sonra da kristalin şekli içinde düştüğü havanın sıcaklığı ve nemi ile birlikte çevresinde çarpıştığı aşırı soğumuş sıvı su damlacıkları, kar ve buz kristallerine göre de sürekli olarak değişime uğrar. Sonuç olarak bu kadar çok ve farklı faktör tıpa tıp aynı olmadığı sürece kar kristalleri de aynı şekil ve büyüklükte olamaz.

Yağmur damlalarının şekli çocuk kitaplarında çizildiği gibi bir gözyaşı damlası şeklinde değildir. Çok küçükken yuvarlaktır, sonra altı düz hamburger ekmeği kadar büyüdükten sonra havanın kaldırma kuvveti nedeniyle parçalanıp tekrar küçük ve yuvarlak damlacıklara dönüşürler. Her yağmur damlasının da bir diğerine tıpa tıp benzediği söylenemez. Fakat yağmur damlalarının basit küresel şekli, kar kristallerinde bulunan ayrıntılı bir fraktal yapıdaki kadar ayrıntılar içermemektedir. Bu nedenle yağmur damlalarının bir birine çok benzediği düşünülür.

Neden tüm kar tanelerinde altıgen simetri vardır ve neden her biri diğerlerinden farklıdır? Kenarları neden düz değil de köşeli bir yapıdadır. Benzer soruların cevaplarını bilim adamları hala çözmeye çalışmaktadırlar. Ancak apaçık ortada olan bir gerçek vardır; Allah, yaratmada hiçbir ortağı olmayan, sonsuz güç sahibi olan ve her şeyi örneksiz olarak yaratandır.

(www.imanhakikatleri.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..