- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Hindistan cevizli, meyveli, irmikli pasta

HİNDİSTAN CEVİZLİ, MEYVE VE İRMİKLİ PASTA (GÖRSEL NETTEN)
Yarın Yılbaşı çeşit, çeşit yemeklerin yanında pastalar da hazırlanıyor. Bugün sizlere çok kolay meyveli, irmikli pasta tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Yapılışı
4 bardak süt, sekiz tepeleme yemek kaşığı toz şeker, 9 yemek kaşığı irmik, 1 kaşık tereyağı. Hepsini birlikte tencereye koyup, orta halli ateşte, karıştırarak pişilerim ve altını tutturmadan koyulaşınca ocağın altını kapatalım ve tencereyi bir kenara alalım. Uzunca bir borcamı su ile ıslatalım ve karışımın yarısını borcama yayalım. Üzerine kakaolu bisküvileri sıralayalım. Onların üzerine soyulup ince ince dilimlenmiş birer sıra olmak üzere muz, elma, şeftali dilimlerini sıralayalım. Kalan irmiğin tamamını meyvelerin üzerine yayalım. En üste yine meyveleri soyup ince dilimler halinde sıralayalım, onun üzerine Hindistan cevizi serpip en üste isteğe göre dövülmüş ceviz, fındık veya yeşil fıstık serpip buzdolabında soğutalım. Yerken dilimleyip servis yapalım.
Yeni yıla sağlıklı ve mutlu bir şekilde pastamızı afiyetle yiyerek girmeniz dileği ile, sevgiler.
NAHİDE ÇELEBİ