Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

Hınzır!

Hınzır!
 

Bizim "domuz" olarak bildiğimiz hayvan, Kuran'da "Hınzır" olarak geçer.

Eti, sütü, derisi... Her şeyi ile haram edilmiş bir hayvandır Hınzır..

Hınzır'ın pislik içerisinde yaşayan bir hayvan olması bir yana, bütün hayvanlarda bulunan "Tenya" zararlısının, en tehlikelisi olan "silahlı tenya" taşıyıcısı olduğunu da daha ortaokul sıralarında öğrenmiştik..

İlimde, fende bu kadar ileri gitmiş Avrupalılar domuzun zararlarınını bilmezler mi? Elbette bilirler.. Ancak, gerçek şu ki, toplumların inançları, kültürleri ve alışkanlıkları çoğu zaman bilimsel gerçeklerin önünde seyreder.

Buna kendilerini "medeniyet merkezi" gibi gören Batılılar da dahildir.

Allah, insanlar için sayısız nimetler yaratmış; bunlar içinde çok sınırlı sayıdaki bazılarını haram kılmıştır. Haram kılınanların, insan sağlığı açısından "yararlı" hiç bir yönü bulunmaz. Ama pek çok zararı vardır.

Hınzır da bunlardan biridir. Bugün bütün dünyayı tehdit eden "domuz gribi" insanların bu hayvanla temasından ortaya çıkmış ve insandan insana bulaşan bir aşama kaydetmiştir.

AİDS hastalığı ortaya çıktığında, ilk tepkiler bu hastalığın genellikle "homoseksüellerde" görüldüğü, bu yüzden de bizde bu hastalığa rastlanmayacağı şeklinde idi. Oysa, bu bir gerçek olmakla birlikte, eksikti... Çünkü, Türkiye, her ne kadar dışardan Müslüman bir ülke görünümü veriyorsa da, özünde İslamın yaşama ilkelerine çok ters şeyler bu ülkede de yaşanıyordu.

Kaldı ki, başlangıcı itibarıyla İnsan-maymun yakınlaşmasından neşet eden AİDS virüsünün, zamanla insanlar arasında yayıldığı da ortaya çıkmıştı. Hem de seksüel tercihinine bakmaksızın.

Bugün ortaya çıkan ve ilerki günlerde çok tehlikeli boyutlara ulaşacağı anlaşılan "domuz gribi", AİDS'i aratmayacak türden. Hatta, bulaşma riski AİDS'ten daha yüksek; çünkü AİDS'in aksine solumayla bulaşıyor.

Vakit geçirmeden, alınabilecek her türlü tedbir alınsa iyi olacak... Çünkü son haberlere göre, Meksika'da iki yüze yakın can alan grip Macaristan'a kadar gelmiş durumda. Yani sınırlarımızı zorluyor.

Bizde domuz yoktur, domuz giribi de olmaz, gibi "safiyane" bir yaklaşım çok pahalıya mal olabilir.

Dünya artık küçük bir köydür ve bu köyde de kurunun yanında yaşlar yanmaktadır.

Her türlü "hınzırlıktan" Allah'a sığınalım.. Ama elimizden gelen tedbirleri almayı da ihmal etmeyelim..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..