Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hipnoterapinin faydaları /Kilo kontrolü-2 ve bir başarı hikayesi

Hipnoterapinin faydaları /Kilo kontrolü-2 ve bir başarı hikayesi
 

http://hipnozvemutluluk.com/2014/09/kilo-kontrolu-ve-bir-basari-hikayesi/ 

Merhaba sevgili dostlar; bir önceki yazımızda aşırı kilonun sağlığımız başta olmak üzere günlük hayatımıza olan olumsuz katkılarından bahsederek, Hipnoterapi ile bu sorunların nasıl üstesinden gelindiğini başlıklar halinde belirtmiştik. Şimdi gelin bu başlıklardan ilkini detaylı olarak inceleyelim, (bu konuda yoğun bir talep var:)

1- Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek yerine diyetisyenimizin ya da uzman doktorumuzun planına göre ”sağlıklı bir beslenme” programına başlatmak, MOTİVASYON ve İSTEĞİ ARTIRMA

Birçoğumuz kilolarından kurtulmak için bir diyetisyene giderek ve tıbbi yardım alarak bu sorunundan rahatlıkla kurtulabilir. Evet, ama bu gerçekten böylemidir?. Diyet programına başlansa bile bir süre sonra sıkılır veya vazgeçeriz, çözümü bildiğimiz halde önce en iyi yaptığımız şey olan MAZERETLERimizi baştacı eder sonrada başa döneriz. Tam da bu noktada, istendiğinde hipnotik yöntemler etkili bir şekilde devreye girer. Nasılmı ? Bence bunu anlatmanın en iyi yolu somut bir vaka ile örneklemek;

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Kendisi onay vermesi ve bundan memnuniyet duyacağını belirtmesine rağmen etik olarak şu aşamada kimliğini açıklamayı uygun görmüyorum. Ama sizlere söz beraber belirlediğimiz bir hedef var o noktaya geldiğimizde videolu bir ropörtaj olarak yayınlayacağım.

Danışanım bir kadın, 69 yaşında ve 140 kg.! Sorunları; ağır uyku apnesi, sürekli tekrarlayan bel boyun ve bacak ağrıları , yüksek tansiyon, yürüme problemi(bastonsuz yürüyemiyor) ve burada açıklayamayacağım birkaç ağır sorun daha. Daha önceleri kendisi bir kaç diyet yapma girişiminde bulunmuş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmış. Bunun verdiği yılgınlıkla bir daha da denememiş. Çocuklarının uzun süren ısrarlı baskılarına karşın yine de diyete başlamamış. Öngörüşmelerimizde kendinisinin maruz kaldığı tüm bu olumsuzlukların, kilo probleminden kaynaklandığını bir an önce buna bir çözüm bulması gerektiğini, sorunlarının kontrol edilemez bir noktaya doğru ilerlediğini işleyerek işe koyulduk. Daha sonra ise kilolarından kurtulduğunda neler yapacağını, sevdikleriyle neler paylaşabileceğini, kendisini bekleyen sağlıklı günlerin hem kendisine hem de çevresindekilere nasıl bir mutluluk kaynağı olacağını çerçevelettik. Yani bu konudaki içsel motivasyonunu artırdık. Kendi içindeki iyileştirici gücü harekete geçirdik. Hangi tür gıdalarla beslenmesinin yanısıra NASIL yiyeceği konusunda da telkinler verdik. (Ufak porsiyonlarla, yavaş yavaş çiğneyerek yemek gibi). Özetle sopa ve havuç yöntemini uyguladık :)

Geçen gün kendisini ziyarete gittim, beni görünce gözlerindeki ışıltı, iyileşmenin yüzüne verdiği ışık beni hem çok sevindirdi hem de daha da cesaretlendirdi. Daha da ilginci, hazırladığım telkin metni notlarımı akşamları kendi kandine okuduğunu ve normal seanslardaki gibi etkilendiğini belirttiğinde hayretim ve sevincim tarif edilecek gibi değildi !. (Kendi kendine bir nevi otohipnotik yöntem geliştirmişti !)

 

SONUÇ : Daha 8. haftada olmamıza rağmen;

- Yemek saatleri düzene girdi (öncesinde yoğun geç kahvaltı ve geç akşam yemekleri)

- 9 kilo verdi !

- Düzenli olarak doktora gitmeye başladı (kendi isteğiyle)

- Uyku kalitesi artmaya başladı, (horlaması azalmış ve uykudayken konuşması hemen hemen kesilmiş durumda ) bu durum bile tek başına yaşam sevincini ve kalitesini artırmada çok büyük bir adım değilmi. ?!

- Yavaş ve sınırlı da olsa günlük egzersizler yapmaya başladı.

- Henüz işin başında olmasına rağmen atmış olduğu adımlar çok önemli ve oldukça da iyi gidiyor. Ben başaracağını biliyorum herşeyden önemlisi artık kendisi de inanıyor.!

KİLO VERME TERAPİSİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ FENOMENLER

Aslında ben çok fenomen lafını kullanmak istemiyorum, zira bilim artık hergeçen gün vücudun hipnotik durumlardaki tepkisinin fiziksel mekanizmalarını ortaya koymaya devam ediyor. Bunlara ait bilgileri gelecek yazılarımızda vereceğim.

- Hipnoterapi ile kilo verme yönteminde en ilginç durumlardan birisi ise beyne hangi bölgelerden zayıflamaya başlanması gerektiğini de işleyebilmek. ”Öncelikle yağlarını karın ve basen bölgesinden yakmaya başlıyorsun…” gibi telkinlerle. Bunun en güzel örneğini eşimle olan çalışmalarda gözlemledik :)

- Yukarıdaki örnek vakamızda seansları izleyen yakınları da kısa bir süre sonra diyet yapmaya başladı !. Biri spora gitmeye, diğeride yemek alışkanlığını değiştirmeye başladı. Özellikle spor yapmaya başlayan yakını önceleri yakınlarının kilo vermesi gerektiği yönündeki  taleplerini sürekli red etmesine rağmen. :)

Bunların nasıl gerçekleştirildiğini yaşamak ve öğrenmekmi istiyorsunuz?. Yapacağınız şey çok basit beni aramanız yeterli. Gerek bireysel gerekse de grup çalışmaları ile ilgili uygulamalarımızı yaşayarak test etmenizi öneriyorum.

2- Eğer varsa, kötü beslenme alışkanlığını yaratan diğer faktörleri de ortaya koyarak, bunlarla da mücadele etmek (stresli iş hayatı, mutsuz evlilik ve ilişkiler, aile içi huzursuzluklar ve bilinçaltında yatan diğer duygusal baskılar vs.) Bu konuu geçmiş yazılarımızda işlemiştik. Gelecek yazılarımızda da işlemeye devam edeceğiz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle ; 

 
Toplam blog
: 22
: 278
Kayıt tarihi
: 01.09.14
 
 

1963 Yılında İstanbul'da doğdum. Üniversite Eğitimimden sonra (Marmara Üniversitesi İktisat) yakl..