Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hipnoz nedir? Ne degildir?


Ülkemiz de tamamen bilim disina itilmis bu konuda da yeni yeni yapilanmalarin oldugunu görmek çok sevindirici bir olay sayin Dr .Özakkas pratisyen hekimliginde kesfettigi bilim alaninda Türk arastiricisina büyük eserler kazandirmistir.Umarim Türk tibbi da bundan nasibini alir ve Türk hekimi hipnoz egitimini hipnoz kürsülerinden alir ve tedavide bu konudan nasil yararlanacagini ögrenir.

Ibn-i Sina’nin hipnoz hakkindaki bilgileri bir çok psikosomatik hastaliklarda öncü fikirler gelistirerek döneminde sayginlik kazanmasina yol açmistir.

Çok iyi bildigimiz “plasebo”nun etki mekanizmasin da hipnozun içinde açilim bulacagini söylemek sanirim dogru olur.

Konuyla ilgili arastirmacilar yine internetin diger ingilizce kaynaklarina ulasabilirler.

Hipnoz insanla ilgili olan her alanda kullanilmaktadir. Tedavi de fiziksel ve ruhsal bütünlük içeren insan varliginin farkli bir biçimde degerlendirilmesini saglar. Bu gün konvansiyonel tedavi dedigimiz klasik yaklasimlara daha bütünsel bir birlikle bakmamizi ve insanin dogasini daha iyi anlamamiza yardimci olur. Ülkemizde hipnoz altinda bir çok cerrahi ameliyatlar yapan Dr.Hüsnü Öztürk elde ettigi basarilarini hiçbir meslektasiyla paylasamamis ve bu saha kendisi ile kapanmak zorunda kalmistir.

E.Ü.Dis Hekimligi Fakültesi’nde dekanlik yapan sayin Prof Turan Cengiz dis hekimligi fakültesi ögrencilerine hipnodonti dersi koyabilmis. Fakat yönetimce, bu ders gereksiz bulunarak kaldirmistir. Ve bu bilgisizlik ve ilgisizlik ülkemiz insaninin sokaktaki insanlarin adina ne denirse densin tedavilerine ve suistimallerine birakmistir.

Eger siz bir olayi görmezden gelir,ve ne oldugunu arastirmaktan kaçarsaniz birileri televizyonlarda ve basinda çikar ve siz onlari neyle suçlayacaginizi da bilemezsiniz. Açiklamalariniz da sadece yalanlamayi ve yasaklamayi getirir. Ama siz konuyu bilmediginiz için çaresiz kalirsiniz.

Sonuçta, ülkemizdeki haci ve hocalari iyi sonuçlar alan tedaviciler haline getirir. Çok basit bir örnek sigillerle ve iktiyosizle (alerjik deri rahatsizligi) ilgili bir çalismayi dermatoloji sahasinda hipnotik bir telkinle çalisilmasini üfürükçülük ve kocakari isi sayabilecek kadar bilimselseniz mahalledeki hoca bunu üfleyerek yapar ve siz de bu nasil is diye sigili geçen hastanin parmagina bakarsiniz...

 
Toplam blog
: 4
: 236
Kayıt tarihi
: 12.11.13
 
 

1963 yılında İzmir’de dünyaya geldim. Eczacılık Fakültesi mezunuyum.Metafizik, Parapsikoloji, Spi..