Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Hırsızın hiç mi suçu yok?

Hırsızın hiç mi suçu yok?
 

Ey bu gün davaya müdahil olanlar! Mağdur olduklarını iddia edenler. 12 Eylül 1980 öncesi bu ülke yönetiminde olanlar. En çok o gün TBMM çatısı altında bulunanlar. Esas sizlerin yargılanması lazım.

Cumhurbaşkanını seçemeyen, bunun için onlarca oylama turları yapan o günkü mağdur siyasetçiler. Bir tane bile kanun çıkartamayan milletvekilleri. Meclisin içerisinde kavga edenler. Memleketin kurtarılmış bölge ilan edilen bölgelerine seyirci kalan hükümetler. Sürekli sıkı yönetim ve olağan üstü hal ilanları yapan meclis. Askerin önünü açmayan Başbakan. Başbakan emir vermediği için sorunu çözemeyen asker. Basiretsiz, beceriksiz, ülkeyi kaosa sürükleyen siyasetçiler. Bunların yanında ordu gelsin diye yalvaran halk. Hatta ordunun ülke yönetimine el koyması gerektiğini söyleyen bir kısım siyasetçiler.

Orduyu siz çağırmadınız mı? Sizin yüzünüzden ordu yönetime el koymadı mı? Müsebbib siz değil misiniz? Sizin perişan ettiğiniz ülkeyi ordu toparladı. Yönetemediniz! Acz içerisindeydiniz! Şimdi kalkmış ahkam kesiyorsunuz. Esas sizlerin yargılanması gerekmez mi? Ülkeyi kaosa sürükleyenler Atatürk'ün söylediği gibi" gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde olanlar" hangi yüzle şimdi müdahil oluyorsunuz? Mağdur olan sizler misiniz? Halk mağdur olurken neredeydiniz? Yazıklar olsun sizlere. En çokta MHP'ye yazıklar olsun. Orduyu en çok destekleyen ve ordu içerisinde en çok sempatizanı olan grup şimdi mağdur edebiyatı yapıyor.

Ordu ne yaptı?

Ordu bir okul bizim toplumumuzda. Askere gitmeyene adam demezler. Bu ülkeyi satmayacak tek organdır ordu. Ordunun geldiği dönemdeki ülke borcu ile bıraktığı dönemdeki ülke borçlarına bir bakın. Bakında görün ordu ne yapmış. Bu gün ülkeyi ödenemeyecek kadar borç altına sokmuş ve her yıl 100 milyar dolara yakın borçlandıran  AKP Hükümeti, Bir incelede borç nasıl ödenirmiş gör. Ey Milli Eğitim Bakanı bir bak okullara. Ordunun yönetimindeyken öğretmensiz okul kalmış mı? Okullar olmasa Bakanlığı gül gibi yönetirim diyen AKP'li bakanım mı aladır? Okullarda öğretmen açığını bir anda bitiren asker mi? Ey bu ülketyi yiyip bitiremeyenler. Hangi komutanın çocuğu zengin? Hangisini çocuğunun gemicikleri var? Hangisinin akrabaları devlete büyük işler yapıyor? Hangisinin çocuğu devlet ihalesi aldı? Hangisinin çocuğu kazandığı paranın hesabını bilmiyor? Hangisinin çocuğu ferrariye biniyor? Her hangi birisine bir tane söz söyleyecek biri var mı?

Ordu nasıl yönetti?

Bir tek ordu enflasyonu doğru hesap etti. Elektrikle, suyla, tüple, ekmekle. Bu gün enflasyonu ping pong topuyla hesap ediyorlar. O hesapların içerisinde elektrik, su, doğal gaz , benzin yok. Borç ödedi ordu. Eğitimi düzenledi ordu. Başbakan hala Endürti meslek lisesi motor bölümünden mezun veya İmam Hatip lisesinden mezun çocukları doktor yapma çabasında. Bu çocuk doktor olacaksa niye meslek lisesinde motor okuyor? Niye İmam Hatip lisesine gidiyor? diye sormazlar mı sayın Başbakan. Neyi savunduğunu kendisi bile bilmiyor bence. Obama ile çocuk yetiştirme üzerine sohbet ediyor. Halbuki bizim ülkemizde terör var. Ermeni oyunları var. Suriye var. ırak var. Amerikadan yeterince turist gelmemesi var. İstihbarat ihtiyacımız var. Heronları kullanmaya ihtiyacımız var. Dış ticaret açığımız var. Dış borç ihtiyacımız var. Mutlaka hibelere ihtiyacımız var. Var oğlu var. Bu ve bunun gibi konular dururken sevgili Başbakan Obama'ya çocuk yetiştirmeyi anlatıyor. Yanlış olabilir ama adamlar bizle dalga geçiyor diye düşünüyorum. Bu mu yönetim. Birde Ordu varken ki dış ilişkilere bakın. Artık internette her şey var. bulun ve okuyun lütfen.

Ordu bu ülkenin en iyi eğitim ve öğretim kurumudur. Ordu bu ülkenin en disiplinli kurumudur. Ordu bu ülkeye zarar vermeyecek tek kurumdur.

Şimdi bana ordu sempatizanı dediğinizi hissediyorum. Ordunun sivil yönetime el koymasını asla tasvip etmiyorum. Bu asla olmamalı. Ama bu gün ülkemin geldiği durum bile orduyu gerektiriyor. Ödeyemeyeceğimiz kadar borcumuz oldu. Dış ticaret açığımız 100 milyar doları buldu. Bu her yıl bu kadar borçlanıyoruz demek arkadaşlar. Çocuklarımızın ömrü borç ödemekle geçecek. Kısa vadede belki çok sorun değil ama ülke batmaya doğru gidiyor. Hem geçmişte hem de bu gün ülkeyi bu hale sokan siyasetçiler değil mi?

Niye ordu yargılanıyor? Anlamış değilim. Bu ülkeyi yönetemiyenler, borçlandıranlar, yanlış politikalar izleyenler, kendi ceplerini dolduranlar, ülkeyi parselleyenler, kul hakkı yiyenler, dini alet edip milletin cebini boşaltanlar niye yargılanmıyor? Bir bilen varsa lütfen beni aydınlatsın. Adalet nerede? Kalkınma nerede? Partiler nerede? İşsizlik nerede? Geçim sıkıntısı nerede? Memleket nerede?

Sahip çıkanlar içeride, satanlar fink atıyor.

 
Toplam blog
: 21
: 537
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1960 Ankara doğumluyum. İktisat mezunuyum. Haberleşme Ustasıyım. Uluslararası lisansl..