Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı Kilo verebilmek için en etkili yöntemler

Hızlı Kilo verebilmek için en etkili yöntemler
 

hızlı kilo verme


Kilo problemi olan her insan fazla kilolarından kurtulabilmek için birçok yönteme başvurur. Ancak kimisi doğru yöntemler uygulayarak kilo verir, kimisi de kulaktan dolma bilgilerle bazı yöntemler uygular ve hiçbir faydası olmaz. Bazı insanlar da var ki acilen kilo vermesi gerekir. Hızlı kilo verme için önemli bir sebep olarak yaz mevsiminin yaklaşması verilebilir. Genellikle bayanlar için geçerli olan bu kural, birçok erkek için de geçerli olabiliyor. Bir bayana hoş görünmek için hızlı kilo verme isteyen erkekler de yok değil. Birçok insana göre imkânsız olan hızlı kilo verme, aslına bakılacak olursa oldukça basittir. Günlük yaşantınızdan hiçbir şey kaybetmeden en hızlı ve en sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz.

Hızlı kilo verme için bazı basit yöntemler vardır. Bu yöntemler her insanın sağlıklı yaşayabilmek için yapması gereken hareketlerdir. Ayrıca hızlı kilo verme isteyen kişiler de bu yöntemlerle kilolarından kurtulabilirler. Hızlı kilo verme için altın kural, hayatınızdaki en kalorili yiyecekten kurtulmanız olacaktır. Kalori en büyük düşmanınızdır ve düşmanınızdan biran önce kurtulmalısınız. Her öğünde tükettiğiniz yiyecek miktarını azaltın. Daha az besinle doymaya çalışın. Bünyeniz bir süre sonra zaten o kadar besinle doymaya alışacaktır. Fastfood ürünler kesinlikle tüketmeyin. Atıştırmalık olarak tüketilen her besin size kalori olarak geri dönecektir. Sürekli olarak süt tüketen birisi iseniz, yağsız süt içmeye özen gösterin. 1 fincan yağlı süt tüketmek yerine 1 fincan yağsız süt tüketirseniz, haftada yaklaşık olarak 32 gram yağı vücudunuzda barındırmamış olursunuz ve bu hızlı kilo verme için çok önemli bir aşama olur.

Hızlı kilo verme için bazı şeylerden fedakârlık etmek zorunda kalabilirsiniz. Mesela annenizin ya da eşinizin hazırladığı yağlı, hamur işi yiyeceklere hayır demelisiniz. Alkol tüketmeyi seven biriyseniz, alkolden de kesinlikle uzaklaşmalısınız. Alkol yerine su ve soda tüketebilirsiniz. Hareketsizlik, hızlı kiloverme için büyük olumsuzluk yaratır. İş hayatınız masa başı olabilir. Ancak çalışırken bile ara sıra kalkıp yürümek size iyi gelecektir. İş hayatı demişken; şekerli çay ve kahveden de uzak durmalısınız. Sabah uyandıktan sonra günün en önemli öğünü kahvaltınızı yaparsanız eğer, hızlı kilo verme için en önemli kuralı uygulamış olursunuz. Hangi öğünü tüketirseniz tüketin, ancak yemek yerken başka bir işle uğraşmayın. Yemeğinize odaklanın ve sadece ihtiyacınız olan kadarını tüketin. Yemek yerken ise yavaş yavaş yiyin ve bol bol çiğneyin. Bu sayede sindiriminiz daha kolay olacaktır.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..