Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Basen eritme hareketleri ile basen yağlarınızdan kurtulun

Basen eritme hareketleri ile basen yağlarınızdan kurtulun
 

basen eritme


Bu yazımızda zayıflamak için gerekli yöntemleri ve özellikle basen bölgesindeki yağların yakımını hızlandıran basen eritme hareketleri ve egzersizleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Zayıflama sürecinde en zor durum özellikle kadınlarda basen bölgesinde yaşanmaktadır ve bunun için basen bölgesini daha çok çalıştıracak hareketler yapmanız gerekir. Spor salonlarına gitmeden de rahatlıkla bir mekânda veya evinizde hareketleri doğru bir şekilde yaparak yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Düzenli bir diyet programı hazırlayıp buna uygun bir şekilde beslenmek de büyük bir gelişme sağlayabilir ancak sporsuz bir diyet sizin için kesin bir sonuç getirmeyecektir. Sizlere bahsedeceğim  basen eritme hareketleri sayesinde en önemli bölgelerden biri olan basenlerinizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz.

Bir sandalye yardımı ile rahatlıkla yapabileceğiniz bu basen eritme hareketi sayesinde basenlerinizdeki gelişmeyi hızlı bir şekilde görebilmeniz mümkündür. Bu hareketi yapmak için sandalyenin önüne sırtüstü uzanmanız yeterli olacaktır. Sandalyenin ucuna topuklarınız gelecek şekilde yerleştirin ve dengenizi sağlayabilmek için kollarınızı iki yana uzatın ve destek alın. Sandalyenin üzerine yerleştirdiğiniz sağ bacağınızı vücudunuza 90 derece olacak şekilde kaldırın ve bacağınızı kaldırdığınızda aynı doğrultuda kalçanızı biraz yükseltin. Bu hareketi yaparken kalça kaslarınızın çok sıkı olmasına dikkat edin. İki veya üç saniye sonra kalçanızı indirin sağ ayağınız havada iken bu hareketi 20 kere tekrarlayın ve diğer ayağınızda içinde bunu tekrarlayın.Basen eritme hareketi sayesinde kaslarınızın daha sıkı ve yağsız bir görünümde olacağınız göreceksiniz.

Sandalye yardımı ile yapabileceğiniz diğer bir basen eritme hareketi ise sandalyenin arkasına geçip yapabileceğiniz kolay bir harekettir. Sandalyenin arkasına geçin ve kendinizi geriye doğru gererek parmak ucunuza basın. Vücudunuzun dik durmasına ve ayakucunda durmaya gayret ederek sandalyeye ağırlığınızı verin ve sol ayağınızı sağ ayağınızın diz hizasına getirip, sağ ayağınıza dışa doğru açın. İyice gerdikten sonra ilk konumunuza dönün ve tekrarlayın.10 veya 12 kere yaptıktan sonra diğer bacağınıza geçebileceğiniz basen eritme hareketleribasenlerinizde yağların erimesini ve o bölgede sıkılaşma meydana gelmesini sağlayacaktır. Bu adımlar düzenli uygulandığı takdirde büyük gelişmeler göreceğiniz hareketlerdir.

5 Temel Basen Egzersizi: http://vucutgelistirmehareketleri.org/basen-eritme-hareketleri/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..