Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '14

 
Kategori
Egzersiz
 

Fitness sporu nedir, nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Fitness sporu nedir, nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
 

fitness nedir


Fitness genellikle ülkemizde vücut geliştirme sporu ile karıştırılan kelime anlamı tam olarak bilinmeyen bir spor dalıdır. Fitness’ın kelime karşılığı sağlıklı olmak veya formda kalmaktır. Amacı da aynen kelime anlamında belirttiğimiz gibi sağlıklı ve zinde olmak için belirli aletlerle veya aletsiz olarak yapılan hareketleri düzenli bir şekilde yapmaktır. Vücut geliştirme sporu ile arasındaki çok benzerlik olduğu düşüncesi yanlıştır. Şöyle ki vücut geliştirme sporu fiziksel olarak vücudun güçlendirilmesine dayalı, vücudun tamamında veya belirli bölgelerinde kasların güçlenmesi ve şekillenmesi amacıyla farklı mekân ve farklı yöntemlerle yapılan bir spordur.

Fitness ile vücut geliştirme sporunun benzer spor dalları olduğunu düşündüren en büyük sebep ise vücut geliştirme sporunda olduğu gibi fitness sporuyla ilgilenen kişinin de kaslı bir görünümde olmasıdır. Tabiiki her spor dalında olduğu gibi bu sporda da kas gelişimi sağlanacaktır. Ancak amaç tamamen sağlıklı ve zinde olmak için yapılmasıdır. Vücut geliştirme sporunda ise aletli ya da aletsiz olarak kasların hepsinin veya belirli kısımların hem kütlesel hem de hacimsel olarak gelişmesidir. Sağlıklı yaşam adına tercih edilen Fitness’ın egzersizleri içerisinde yavaş tempo yürüyüş, koşma, pedal çevirme, kardiyovasküler egzersizler, tırmanma ve daha birçok çeşit bulunmaktadır. Vücut geliştirme sporu ile arasında oldukça fark bulunan bu iki sporun egzersizleri ve amaçları da farklıdır. Vücut geliştirme sporunda tamamen kaslara odaklanılır. 1 kilogram kasın 1 kilogram yağdan daha fazla hacim kazandığını düşünürsek, vücut geliştirme sporu ile ilgilenen sporcular vücutlarındaki yağları kaslara çevirerek iri bir görünüme sahip olabiliyorlar. Vücutta bulunan yağların fitness’da da geçerli olmasıyla beraber amaç var olan kasların daha çok sıkılaşmasını sağlamaktır.

Fitness sporunda kaslar vücut geliştirme sporunun aksine hacimsel olarak gelişmez ancak sıkı bir görünüme sahip olur. Yağ oranı azalarak kasa dönüşür ve kaslar oldukça sıkı bir hal alır. Hem ruhsal olarak hem de fiziksel olarak büyük bir gelişme sağlayan spor vücudun tamamı için yapılabileceği gibi belirli kısımlara da yapılabilir. Vücudunuzda fiziksel ve ruhsal olarak gelişme sağlamak istiyorsanız fitness tercih edilebilecek ve egzersizlere dikkat edildiğinde büyük sonuçlar elde edeceğiniz bir spordur.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..