Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı kilo vermek isteyenlere

Hızlı kilo vermek isteyenlere
 

Genellikle fazla kilolarımız artık bize gerçekten fazla gelmeye başladığında ve sağlığımızın risk altına girdiğini hissettiğimizde yaptığımız ilk şey araştırmaya girmek oluyor. İnternet, dergiler, televizyon artık bizim için bir takım cümleleri duymak istediğimiz yerler haline geliyor. Mesela ‘en kısa zamanda en çok kilo verin’ yada ‘kilolarınızı hemen vermenin yolları’ gibi cümleler en cazip konular haline geliyor. Haklı olarak kendimize dert edindiğimiz ‘kilolar’ bir an önce kurtulmamız gereken belamız haline geliyor. O yüzden en kısa zamanda en çoğunu kaybetmek en büyük hedefimiz oluyor.

Bütün bunlara katılıyorsanız yazının bundan sonrakini de okumanız şart bence.

Neden?

Öncelikle şunu düşünün. Bedeninize fazlalık olarak aldığınız kilolar bir ya da iki günde, ya da bir haftada aldığınız kilolar değil. Siz de bunu kilo alma öykünüzden rahatlıkla anlayabilirsiniz. Hatta kilo alma öykünüzü gelin beraber oluşturalım.

· Hadi elinize bir kalem ve bir kağıt alın. Ve size en ideal gelen kilonuza sahip olduğunuz zamanı tarih atarak yazın. Mesela bu tarih 1.67 boyunda ve 34 yaşında hayali bir bireyimiz için 58 olsun. Bu birey bu ağırlığını 21.11.2008 tarihinde normal olarak değerlendiriyor olsun.

· Sonra da şu andaki kilonuzu yazın. Mesela hayal bireyimiz için bu ağırlık 21.11.2009 tarihinde 82 olsun.

· Şimdi ilk tarihle son tarih arasındaki zaman farkını hesaplayın. Hayali bireyimiz için bu fark bir yıl. Yani 12 ay.

· Şimdi de kendinizi iyi hissettiğiniz kilo ile son kilonuz arasındaki farkı hesaplayın. Hayali bireyimiz için bu ağırlık 24 kilo.

· Son aşama ise, aldığınız kilonun geçen süre ay olarak bölünmesi. Yani hayali bireyimiz için 24/12=2

Yani hayali bireyimiz ayda 2 kilo alarak istemediği bir görünüme sahip olmuş. Bu rakam tabi ki sizde farklı olacaktır.

Ama her koşulda hesap ortada. Yani daha önce de bahsettiğim gibi. Ne kadar sürede kilo aldıysanız onu verirken de o kadar süre harcamanız gerekiyor. Çünkü sağlıklı olmak bedeninizin hakkı. Ve sağlıklı kilo vermek ayda 500gr ile 1000gr arasında olunca gerçekleşebiliyor.

Tavsiyem sadece sağlığınızı düşünerek hareket etmeniz. Çünkü zayıflamak kalıcı olunca ve sağlıklı davranışlar kazanınca güzel.

Sağlıklı günler…

 
Toplam blog
: 24
: 4810
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. Profesyonel anlamd..