Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Hmmm ne yapsak ki?

Hmmm ne yapsak ki?
 

Ben yazı pek sevenlerden değilimdir ama dışarıda öyle bir hava var ki insanın kayıtsız kalması mümkün değil.

Bu yaz kendinize iyilik yapın ve ¨off bu ne sıcak, bu ne biçim hava be¨ diye homurdanıcağınıza kendiniz için planlar yapın.

Ne mi? Mesela diyete başlayın ( bayanlar özellikle size sesleniyorum biz kendimizi ince hissettik mi pek bir mutlu oluruz çünkü ). Sakın şu saçma sapan diyetlerden değil ha. O diyetleri ancak insan sağlığını umursamayan bu yüzden de kendi akıl sağlığını umursamamış zatlar yazar ve önerir. Siz sağlıklı yaşam modunda hafif hafif yiyip, spor yapıp, kendinizi zinde hissedin.

Bu sıcak yaz havalarında güne hafif uyanmak çok güzel bir duygu, öneririm.

Mesela tatil planları yapın. İlla öyle ahım şahım oteller, yerler olmasına gerek yok herkes bütçesine göre bir yerlere basıp gitsin. Ya sevdiklerinizi de arkanıza takın ya da yok yek başına daha bir tatil olur diye düşünüp tek başınıza kafa dinlemeye gidin.

Şimdiden tüm otelleri, şehirleri, barları, gezilecek yerleri didik didik arayın, öğrenin. İşin en zevkli kısmı da zaten budur , gerisi gelir geçer.

¨Yoook, nerde bende o para?¨ diyorsanız evinizle odanızla uğraşın. Bu benim en önerdiğim yöntemdir, insan sanki başka bir eve uyanır.

Evinizde ki tüm gereksiz eşyaları, dolabınızda ki asla giymediğiniz saçma sapan ıvır zıvırları düşünmeden atın. Nasıl rahatlıyacaksınız inanamazsınız ? Eşyalarınızın yerlerini değiştirin, dolabınızı yeniden düzenleyin.

En güzeli de yazlık alışveriş yapın. Öyle kendini kaybetmiş bir biçimde değil ( en azından elinizden geldiğince ), düzenlenmiş dolabınızı açtığınızda size mutluluk ve güven verecek kıyafetler seçin.

Tüm bunları yaparken en boş zamanınızın yaz olduğunu unutmadan, keyfini de sonuna kadar çıkararak kendinizi yetiştirin.

Okuyun, film izleyin, merak ettiğiniz şeylere yönelin araştırın. Çünkü kışın ne öğrenci olanlar ne de çalışanlar bunları yapacak zamanı yaratamıyor ne yazık ki.

Bu yaz günlerinde cidden hiç bir şey yapamam, kedi gibi mayışır yatarım ben diyorsanız, o da olur. Hatta güzel olur. Siz nasıl dinlenicekseniz onu yapın. Ancak yazın sonunda koca bir kışa fiziken ve ruhen zinde başlayın.

Bol dinlenmeler!

 
Toplam blog
: 3
: 1108
Kayıt tarihi
: 01.07.08
 
 

1986'da Kırklareli'nde doğdum. Oradan İstanbul'a. 10 küsur senenin sonunda da üniversite vesilesiyle..