Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '20

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Hobilerinizden para kazanın

Hepimiz hayatın, koşturmacanın, geçim sıkıntısının stresinden uzaklaşmak için hobilerimize sarılırız yada kafa dağıtacak hobiler edinmeye çalışırız. Bu çok güzel bir fikir. Peki, hem stres atıp hemde hobilerinizden para kazanabileceğinizi söylesek, alacağınız keyif iki katına çıkmaz mı sizce?

Başlangıçta, hobinizi uygulayarak yalnızca yarı zamanlı bir gelir elde edebilirsiniz, ancak güveniniz arttıkça ve "eylem halindeki hobiniz" daha popüler hale geldikçe, hobinizi tam zamanlı bir iş olarak görebilirsiniz.

1. Unlu mamuller güzel bir başlangıç

Fırınlama tutkunuz varsa veya pek çok insanın lezzetli unlu mamulleriniz için sizi iyi tamamladığını fark ettiyseniz, pişirme hobinizi bir gelir kaynağına dönüştürmek harika bir yoldur.
 
Diğer tüm işletmeler gibi, başarılı olmak için sıkı çalışma, çevre oluşturma, bütçe oluşturma, finansal yönetim, iyi karar verme ve pazarlama payını içerir. Bununla birlikte, kesinlikle çabaya değer olduğunu göreceksiniz çünkü sevdiğiniz bir işiniz var ve pek çok insan aynı şekilde övünemeyebilir.
 
2. Fotoğraf çekin
 
Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız eğer hobiniz yemek, pasta süsleme, sanat veya el işi veya mücevher yapımı gibi bir şeyse, benzersiz ürünlerinizi, kreasyonlarınızı veya tasarımlarınızı fotoğraflayabilirsiniz. Benzer ürünler için fiyatları karşılaştırarak çeşitli kreasyonlarınız için bir fiyat belirleyerek hobinizden kazanç sağlayabilirsiniz.
 
3. Oyun oynayarak kazanın
 
Para kazandıran tüm hobiler arasında video oyunları en eğlenceli olanı olabilir. İster inanın ister inanmayın, oyun oynayarak para kazanmanız mümkün. Günümüzde bir çok oyun platformu, oyun oynarken canlı yayın yapmanıza imkan sağlıyor. Bu tür platformlar üzerinden oyun oynarken canlı yayın başlatıp, kendi kitlenizden bağış toplayarak, abonelik satarak size destek olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu platformların yanı sıra çektiğiniz oyun videolarını Youtube gibi platformlarda paylaşarak izlenme başına gelir elde edebilirsiniz.
 
4. Evcil hayvanları daha çok sevin
 
İnsanlar evcil hayvanları konusunda tutkuludurlar ve çok dikkatli davranırlar. Pek çok evcil hayvan sever, tüylü arkadaşlarının mümkün olan en iyi bakımı almasını sağlamak için para ödemeye isteklidir. İşte burada devreye siz giriyorsunuz. Neden hayvanlara olan tutkunuzu para kazandıran bir hobiye dönüştürmüyorsunuz? Çevrenizden başlayarak daha kapsalı bir hayvan bakıcılık hizmeti verebilirsiniz. Kedi, Köpek, Kuş gibi evcil hayvanlarla hem keyifli vakit geçirip hemde para kazanmayı kim istemez ki?
 
5. El sanatları
 
Bir şeyler yapmayı seven bir insan mısınız? Belki kreasyonlarınızı sevdiklerinize hediye etmekten bile zevk alıyorsunuzdur. Ürünlerinizi satışa çıkararak hobinizden neden para kazanmayasınız? El yapımı sabunlar ve kokulu mumlardan dönüştürülmüş mücevherler ve ev dekor ürünlerine kadar, işçiliğinizi sergilemenin çeşitli yolları var. Yerel bir mağaza veya işletme ile ortaklık kurabilir ve arkadaşlarınızdan ürünlerinizi başkalarına önermelerini isteyebilirsiniz. Ek olarak, daha geniş bir kitleye ulaşmak için bir Facebook sayfası ve Instagram profili oluşturabilirsiniz.
 
6. Online ders verin
 
Online eğitim bir süredir popülaritesini arttırmış durumda, özellikle son koronavirüs salgını göz önüne alındığında, ilgi daha da arttı. Öğretecek bir beceriniz veya paylaşacak bilginiz varsa, online ders vermeye başlayabilirsiniz. Belirli bir konu hakkında sağlam bilgiye sahip olmak size faydalı olacaktır. Çocuklara temel matematik, İngilizce, bilim veya tarih öğretebilirsiniz. Bu becerilerinizi online hale getirebileceğiniz birçok yol bulunmaktadır:
 
  • YouTube videoları oluşturabilirsiniz
  • Udemy gibi eğitim platformları için videolar oluşturabilirsiniz
  • Kendi web sitenizden online hizmet verebilirsiniz
  • Sosyal medyadan bir çok kişiye ulaşabilirsiniz (Facebook, Instagram, Twitter)
 
 

Kaynak: www.ekisarayanlar.com

 
Toplam blog
: 2
: 41
Kayıt tarihi
: 07.12.20
 
 

Kişisel finans ve para kazanma konuları hakkında makale yazarlığı yapıyorum. Stres atmak için Mob..