Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '08

 
Kategori
Ramazan
 

Hoş geldin Ramazan!...

Hoş geldin Ramazan!...
 

on bir ayın sultanı Ramazan


Hoş Geldin Ramazan!...

Ramazan ayı geldi çattı.

Mübarek ayın gelmesi ile birlikte bütün Türkiye ‘de ve Müslüman dünyasında olduğu gibi Adıyaman ‘da da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Ramazan birlik, beraberlik ve dayanışma ayıdır.

Bu ramazan da yine geçene ramazanlarda olduğu gibi şatafatlı iftar sofraları kurulacak, insanlar yine bir birlerine izzet- i ikramda bulanacaklar.

Bunlar sadece zenginlerin yaptığı şeyler.

Garibanlar ise;

İftar çadırlarının önünde bekleyecek, veya bir hayır kurumunun dağıtacağı yardımı bekleyecektir.

Gelenek haline gelmiştir insanımızda, karşılıklı olarak iftar yemekleri verilir. Bir gün birinde ise birkaç gün sonra öbürü ötekinde.

Tıpkı evcilik oyunu gibi.

Hayır severler gelin bu ramazan farklı bir uygulama yapın.

Zengin dost ve akrabalarınızı değil de , bir tas sıcak çorbaya ihtiyacı olanları davet edin. Bu şekilde hayır ve hasenattan daha fazla yararlanmış olursunuz.

Veya durumu daha iyi olanlar belediye iftar çadırında bir öğün iftar bedeli ödeyerek hayır ve bereketten faydalanabilirler.

Diğer bir şekilde ise Umut Işığı derneğine gıda, giyecek veya nakdi yardımda bulunarak fakirin boğazına bu mübarek günde bir lokma ekmek girmesini sağlayabilirler.

Hiçbir şey yapamıyorsanız da akşam ekmek alırken gazetemiz ver Tas Ekmek fabrikasının ortaklaşa koyduğu bir ekmek te sen bağışla dolabına bir ekmek bırakabilirsiniz.

Bu geleneği bozalım ve fakir, fukaraya, garip, gurebaya kollarımızı açalım. Ramazan ayının şefkatinden onları da faydalandıralım.

Ramazan ayının gelmesi ile çarşı pazarda beklenen hareketlilik maalesef yok. İnsanların alım gücünde büyük ölçüde düşüş var.

Esnafın ramazan beklentisi boşa çıktı.

Ancak bazı kendini bilmez ramazan fırsatçıları da avuçlarını yalayacak gibi görünüyor. Ramazan ayını fırsat bilip de stok yaparak ve yüksek fiyat ile piyasa sürenler ben umuyorum ki umduklarını bulamayacakladır.

Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum.

Bu tip insanları da ramazan ayının şefkatinden yaralanmaya ve insafa davet ediyorum.

Havaların aşırı sıcaklığı bu mübarek günlerde daha da artacağa benziyor.

Yine de Allah’ tan ümit kesilmez ve bizlere dayanma gücü ve takati verir. Çünkü o her şeyin en iyisini bilir ve kullarını bu mübarek ayda perişan etmez.

Çünkü o yaradan ve bağışlayandır.

 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..