Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Hotmail kullanıcıları!

Hotmail kullanıcıları!
 

Hotmail Kullanıcıları


Merhabalar,

dünya genelinde 300 milyon civarında kullanıcısı olan Hotmail e-posta servisi ülkemizde de çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Diğer popüler e-posta servisleri ile rekabet edebilmek için gerek anlık mesajlaşma hizmet ve eklentilerini gerekse e-posta servisini sürekli güncelleyen, geliştiren Microsoft'un bu anlamda Türkiye'den de müşterisi çok.

Tabi Türkçe olması ve diğer birçok popüler e-posta servisine göre daha eski olması nedeniyle de kullanıcı sayısı gittikçe artıyor.

Örneğin, Ülkemizde yüzlerce apartman ve site yöneticisinin ve binlerce apartman ve site sakininin işlem yaptığı dolayısıyla bu yönüyle de oldukça etkili bir reklam ve tanıtım platformu olan YonetimOfisi.Com sisteminin yetkilileri de geçtiğimiz günlerde sistemlerindeki birçok kullanıcının çoğunlukla Hotmail e-posta adresine sahip olduğunu ve kullanıcılardan kendilerine gelen soru ya da teşekkür postalarında genellikle Hotmail hesaplarının olduğunu belirtmişler.

Öte yandan Türk kullanıcıların da en büyük sıkıntısı güvenlik olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yer alan habere göre dünya genelinde birçok Hotmail kullanıcısı şifrelerine dikkat etmiyor. 123456 veya 11111 gibi şifreler oldukça yaygın. Bu da birçok e-posta hesabının yanlış kişilerin eline geçmesine neden oluyor. Dolayısıyla ülkemizde de bu durumda olan ve e-posta şifresinin önemini kavrayamamış çok sayıda vatandaşımız olduğunu düşünürsek konunun önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

E-posta hesaplarımızı koruyalım, bu yöndeki güvenlik önerilerine ve haberlere dikkat edelim.

Düzenli olarak güncellenen iyi bir antivirüs yazılımı ve iyi bir firewall sizi birçok tehlikeden koruyacaktır.

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..