Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Hücuuuuuuuum!....Allah Allah Allah….

Hücuuuuuuuum!....Allah Allah Allah….
 

Evet, AKP sekiz yıldır takiye (olduğundan farklı görünme yöntemi) ile idare eden görünümünü terk edip gerçek yüzünü göstermeye başladı. Bu bile sekiz yıldır cesaret edemedikleri bir şey. Bu bakımdan kendilerini kutlamak gerekir. Gerçi sergilemekte oldukları bu durumun da bir takiye olup olmadığını ileride göreceğiz. Ne acıdır ki kendi hükümetimizin davranışları bize güven vermiyor. Acaba gerçek yüzleri mi diye her olayda durup uzun bir inceleme yapmamız gerekiyor.

Üçü geçici olmak üzere yirmi altı maddelik bir anayasa değişikliği hazırlamışlar. Ancak daha okumadan kendileri aman inanmayın der gibi bir halleri var. Neden mi?

Sayın Cemil Çiçek bu değişikliğin iktidar partisinin değil meclisin isteği olduğunu söyleyerek, baştan tabiri caizse yan çizdi. Yaptıkları bir işin arkasında durmayarak bu paketin inanılırlığını, güvenilirliğini yerle bir etti. Neden böyle yaptıklarını anlamak pek de zor değil. Yargı kurumları ile ilgili değişiklik maddeleri bütün hukukçuların üzerinde birleştiği söylem ile Anayasamızın ikinci maddesini ihlal eder nitelikte. Yarın, bir hesap verme söz konusu olduğunda, şımarık çocuk yalanı olan “ben yapmadım, o yaptı” ya sığınmak isteyecekler. Yani kendileri de yapmaya çalıştıklarının yanlış olduğunu biliyorlar.

Hükümet son birkaç yıldır orduya savaş açmıştı. Tek amacı daha evvel becerdiği gibi yine bir e-muhtıra alıp kaybolan oylara tekrar ulaşmaktı. Ne yazık ki başaramadı ve yargıya yüklenmeye başladı. Ah bir kapatma davası açsalar da kaybolan gücümüze yeniden ulaşsak diyorlar. Bu seçeneği açıkça belirtiyorlar da. Değilse bu mevcut değişiklik paketinin ne meclisten, ne de referandum ile halktan geçmeyeceğini bilirler. Ülke yönetimini adım adım Hitler yönetimine götüren bu değişiklikleri halka da kabul ettiremezler. Ne verecekleri sadakalar, ne yandaş basının üfürük haberleri hatta ne de o çok güvendikleri tarikat oyları bilerek yeni bir Hitler yaratmak istemez.

Hiçbir şey yapmasalar daha da fena. En geç bir buçuk yıl sonra iktidar gidecek. O zaman yüce divan süreci başlayacak O yüzden Alah Allah nidaları ile taarruza geçtiler. Değilse bu paketin içinde halk için hiçbir şey yok.

Memurlara sendika hakkı gibi bir hikâye yazmışlar. “Demokratikleşen” Türkiye’de, hükümet partisi hazırladığı Anayasa değişiklik paketinde kamu emekçilerine “grevsiz toplusözleşme hakkı” tanıyan bir maddeye yer verdi. Başka bir ülkede dile getirilse, barındırdığı çelişki nedeniyle karşıdakiyle dalga geçiyor izlenimi verecek bu düzenleme, Türkiye’de kamu emekçilerinin önüne demokratikleşme iddiasıyla kondu. Üstelik grev olmadan toplusözleşme masasına oturacak konfederasyonların hükümetle uzlaşamaması durumunda, alacağı kararlar “kesin ve toplusözleşme hükmünde” diye tanımlanan Uzlaştırma Kurulu’na gidilecek. Yani noktayı koyan da yüz binlerce kamu emekçisinin örgütlü olduğu konfederasyonlar değil, demokratikleşmede ve örgütlenme özgürlüğünde kat ettiğimiz mesafenin göstergesi bir “ulu merci” olacak. Diğer bir deyişle, toplusözleşme masasına oturulabilecek ancak kamu emekçilerinin dayatılan koşulları kabul etmemesi durumunda son sözü hükümet kontrolündeki bir kurul verecek. Düzenlemede bir de sendika yöneticilerinin Çalışma Bakanlığı tarafından atanmasına yer verilirse, sendikal alanda "hükümet vesayeti" tam anlamıyla tesis edilmiş olacak. Tam da hükümetten beklenen bir madde değil mi? Memurlarla dalga geçmek için bula bula bu paketi mi bulmuşlar. Ben, memur olmadığım halde üzüldüm. Kaldı ki bu düzenleme bile bizi memurun sendika hakkı konusunda uygar ülkeler içinde sonunculuktan bir basamak yukarı dahi çıkarmıyor.

Memurun haklarını başbakanın iki dudağı arasından dökülecek incilere terk ederken, YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarına yargı yolu açma düzenlemesi AKP hükümetinin gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Yargıyı yok etmek isteyen hükümler medyada geniş bir şekilde tartışılıyor. O hükümlere yer vermeyeceğim. Ancak bir madde var ki evlere şenlik. Hani yapıp yapıp üstüne tüy dikmek vardır ya işte aynen öyle. “Bu paket referanduma giderse bütün olarak oylanır” diyor. Bu iktidarın dilinden düşürmediği millet iradesine ne oldu. Hani tecellisi için kefil oldukları milli irade. Onunla da, yani milletle de açıkça dalga geçiyorlar. Ben belki Marmaris’in ressamını çok seviyorum ve yargılansın istemiyorum. O yüzden o maddeye hayır demek istiyorum. Ama beni dinleyen yok. Ben milletim, ama değerim ancak sadakalarla, takiyelerle uyutulacak kadar.

AKP kendisi için sona doğru hızla koşuyor. Kendisi bilir. Ama bu koşu sırasında kırıp döktüğü, darmadağın ettiği şeyleri yine bizler düzelteceğiz. İşimiz çok.

24/03/10

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..