Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Hükumet'in "üç beyaz"la savaşı başlıyor!

Hükumet'in "üç beyaz"la savaşı başlıyor!
 

Hükümet, sigara ve alkol gibi zararlılardan sonra, gıda statüsünde olduğu halde, kullanım hataları yüzünden zararlı hale gelen üç beyaz'a (beyaz ekmek,şeker, tuz) savaş açtı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncelikle beyaz ekmeği daha kepekli hale getirerek adımlar attı... Şimdi de tam tahıllı ekmek projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Özellikle, beyaz ekmeğe karşı yapılan düzenlemeler, hem israfın giderilmesi, hem toplum sağlığının korunması açısından çok çok önemliydi. Kepeği alınmış beyaz ekmeğin, hem sindirim sistemine, hem sinir sistemine zararları biliniyor.

Ayrıca, çabuk bayatladığı ve hamurlaştığı için israfa da çok elverişli beyaz ekmek...Türkiye'nin beyaz ekmek israfı, nerdeyse aç Afrikayı doyuracak oranda... Bu, büyük bir günah ve büyük bir zulümdür ve hiç bir şekilde İslami de değildir.

Asr-ı Saadet'te Peygamber efendimize kepeği alınmış bir ekmek sunuluyor. Peygamberimiz, ekmeğin böyle beyaz olması nedendir, diye sorunca, kepeğinin alındığı söyleniyor. Peygamber efendimizin cevabı şu oluyor: Alın bunu ve ayrıştırdığınız şeyi de katarak pişirin...

Bu hadiseden anlaşılan şudur ki, beyaz ekmek, ekmeğin doğasına aykırıdır. Göze hitap etmek, tüketimi artırmak için bulunmuş bir yöntemin sonucudur ve kesinlikle sağlıklı değildir.

Beyaz şeker'in ve deniz tuzunun zararı da malum... Bu bakımdan, Hükumet, esmer şekeri ve kaya tuzunu yaygınlaştırmak üzere harekete geçmiş... Ben, zaten son zamanlarda doğal tuz kullanmaya başlamıştım evimde ve gerçekten de çok faydasını gördüm...

2014 yılı başında uygulamaya geçmesi beklenen proje ile, hem ekmeklerimiz daha sağlıklı ve bereketli olacak, hem şekerimiz, hem tuzumuz...

Gıda ve Tarım Bakanlığının yürüttüğü bu çabayı, destekliyoruz. Bir hükümetin görevi, toplumunu her türlü zararlıdan korumaktır... İlgililere teşekkür ediyoruz!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..