Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Hülya Avşar

Hülya Avşar
 

Keserek Bayram Yapan Bir dini Aklım Almıyor!

Lütfen !

Ama Lütfen!

İnançlarımıza saygı gösterelim.

İnanç tarzımıza saygı gösterelim.

İnanç şeklimize saygı gösterelim.

Farkında olmadan alet olmayalım...

"Belki de beni etkileme sebebi, benim de son yıllarda kurban kesmek yerine daha hayırlı olacak bir şeyler yapmayı tercih ediyor olmamdır."

Bu cümle kişinin kendisini bağlayıcı karakterde ve belkide masumca söylenmiş gibi görülebilir. Ancak asıl sıkıntı çok farklı yönlerden İslam dinine yıllardır yöneltilen saldırılar ve tahribat girişimleridir.

Dini hükümler açık ve nettir.Hangi ibadet farzdır, hangisi sünnettir , hangisi vaciptir açılıp okunarak öğrenilebilecek şeylerdir bunlar.Bunlardan istediğinizi yapar , istediğinizi yapmazsınız.Yaptıklarınız ve yapmadıklarınız için ödüllendirilir veya cezalandırılırsınız.

Ancak kafanıza göre "ben şunu değiştirip şöyle yapayım", "bu daha mantıklı" diyemezsiniz. Dememelisiniz. Derseniz.Hakkınızda iki şey düşünürüm ben:
1.Düşüncesizce insanları olumsuz yönlendirdiğinizin farkıda değilsiniz.
2.Art niyetli olarak dinin vecibelerini tahrip etmeye çalışıyorsunuz.

Bunu söyleyen benim gibi kimsenin tanımadığı biri ise sorun yok, zaten kimse umursamaz. Ancak iyi kötü tanınan biriyseniz ve her dediğiniz manşet olup birilerinin dikkate alma ihtimali olan bir konumdaysanız işte o zaman iş karışır. Bulunduğunuz konuma göre ağzınızdan her çıkana dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu konuda yıllardır süren çok ciddi çalışmalar ve araştırmalar ve uygulamalar bir yana diyerek , kendi mantığınıza göre hareket edemezsiniz.Yada diğer bir seçenek olan istediğiniz , size uygulamaları ve emirleri itibariyle daha uygun olan başka bir dini seçersiniz.Günümüz Dünyasında bunun alternatifleri çok .Şöyle bir çevrenize bakarsanız size çok daha uyan başka bir inanç sistemi bulabilirsiniz.

Ama ne olur, bunu yaparken mevcut sistemi eleştirmeyin, yıpratmayın, alet olmayın.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&ArticleID=980067&Date=19.08.2008&b=Hayvan

 
Toplam blog
: 54
: 742
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Ev hanımıyım. Gıda mühendisiyim. Ancak şu anda çalışmıyorum. Evim işim olmuş durumda. Amatör olarak ..