- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı
Kullanılacak Malzemeler:
1 paket margarin,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı ayçiçeği yağı,
1 su bardağı ceviz içi,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu.
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım tane limonun suyu.
Pişirme süresi:Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 20-25 dakika.
Hurma Tatlısı’nın Yapılışı
Öncelikle 1 paket margarini ve 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya aktarıp eritin. Eriyen margarin ve tereyağını bir yoğurma kabının içerisine ilave edin. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve 1 çay bardağı ayçiçeği yağını ekleyin ve karıştırın. 1 paket kabartma tozunu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Karışımı kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin. Kıvamı tutturana kadar un ilavesini sürdürün. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin. Hurma şeklinde ki hamurları rendenize bastırıp sekilendirin. Hamurlarınızı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20- 25 dakika pişirin. Pişerken şerbetinin hazırlığı için 3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Kaynayan şerbetin içerisine yarım tane limonun suyu sıkıp bir taşım daha kaynatın. Pişen hurma tatlınızın üzerine şerbet ılıdıktan sonra kepçe yardımıyla gezdirerek dökün. 2 saat dinlenen tatlınızı servis tabaklarına aktarıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Kaynak: Hurma Tatlısı