Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Krem Karamel tarifi

Krem Karamel tarifi
 

Krem Karamel


Krem Karamel Tarifi'ni bugün sizlerle paylaşacağız bir çoğunuz bu tariften habersiz olabilirsiniz emin olun çok lezzetli bir tariftir.

Kullanılacak Malzemeler:
7 tane yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 litre süt,
1 paket vanilya.
Karamel için;
2 yemek kaşığı su,
1 su bardağı toz şeker.

Pişirme Süresi:150 derecede ki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika.

Krem Karamelin Yapılışı

Bir tencereye karamelin yapımı için 1 su bardağı toz şekeri ve 2 çorba kaşığı suyu alıp kaynatın.

Karışımın rengi kahverengiye dönünce ocağın altını kapatın. Krem karameli alacağınız kaplara birer yemek kaşığı dökün ve dibine yayın.

Tencerede ki karışıma 1,5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edin ve 2 dakika çırpın.

Üzerlerinde 5 su bardağı sıcak süt dökün ve karıştırın. Daha Sonra süzün. Krem harcını krem karamel kaplarına paylaştırın.

Fırın tepsisine krem karamellerin benmari usulü pişmesi için 5 su bardağı su alın.

Fırın tepsisini fırına koyun.150 derecede ki fırında pişirin.

Fırından aldıktan sonra küçük bir bıçağın kenarını krem kaplarının kenarına sokun ve çevirin. Krem karamelleri dikkatlice bozmadan ters çevirip servis tabaklarına alın.

Krem karameller ne kadar yavaş ve iyi pişirilmiş ise o kadar güzel olur.

Bu enfes tatlıyı oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.

Afiyet Olsun.

 

Kaynak: Krem Karamel Tarifi

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/krem-karamel/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..