- Kategori
- Yemek - Mutfak
Krem Karamel tarifi

Krem Karamel
Krem Karamel Tarifi'ni bugün sizlerle paylaşacağız bir çoğunuz bu tariften habersiz olabilirsiniz emin olun çok lezzetli bir tariftir.
Kullanılacak Malzemeler:
7 tane yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 litre süt,
1 paket vanilya.
Karamel için;
2 yemek kaşığı su,
1 su bardağı toz şeker.
Pişirme Süresi:150 derecede ki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika.
Krem Karamelin Yapılışı
Bir tencereye karamelin yapımı için 1 su bardağı toz şekeri ve 2 çorba kaşığı suyu alıp kaynatın.
Karışımın rengi kahverengiye dönünce ocağın altını kapatın. Krem karameli alacağınız kaplara birer yemek kaşığı dökün ve dibine yayın.
Tencerede ki karışıma 1,5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edin ve 2 dakika çırpın.
Üzerlerinde 5 su bardağı sıcak süt dökün ve karıştırın. Daha Sonra süzün. Krem harcını krem karamel kaplarına paylaştırın.
Fırın tepsisine krem karamellerin benmari usulü pişmesi için 5 su bardağı su alın.
Fırın tepsisini fırına koyun.150 derecede ki fırında pişirin.
Fırından aldıktan sonra küçük bir bıçağın kenarını krem kaplarının kenarına sokun ve çevirin. Krem karamelleri dikkatlice bozmadan ters çevirip servis tabaklarına alın.
Krem karameller ne kadar yavaş ve iyi pişirilmiş ise o kadar güzel olur.
Bu enfes tatlıyı oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun.
Kaynak: Krem Karamel Tarifi