- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hurma tatlısı
Hurma tatlısı
Benim klasikleşmiş tatlımdır. O ne lezzettir ya rabbim? Yiyenler ve tarifini alıp deneyenler tarafından tescillenmiştir. Üzerine kaymak, dondurma veya ceviz koyarsanız daha da güzel olur. Geçen akşam eşim hurma tatlısının üzerine tahin onunda üzerine dövülmüş ceviz koymuş oda çok lezzetli oldu. Deneyin hiç şüphem yok beğeneceksiniz.
MALZEMELER:
2 çay bardağı yoğurt,
2 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta,
1 avuç şeker,
3 su bardağı un,
2 su bardağı irmik,
2 pkt kabartma tozu
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker,
4, 5 su bardağı su,
YAPILIŞI:
1- Yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve bir avuç şeker çırpılır.
2- Un, irmik, kabartma tozu ilave edilip yoğrulur.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Fırında pişmeye konur.
Bu arada şerbet hazırlanır. Daha önceleri şerbeti kaynatarak hazırlardım ama artık şerbetleri kaynatmadan hazırlıyordum. Genelde şuruplu tatlılarda ya tatlı sıcak şerbet soğuk ya da şerbet sıcak tatlı soğukken haşlanır. Onun için şerbeti kaynatmıyorum. Şekeri suda karıştırarak eritiyorum. Bence tatlıların tadı daha hafif oluyor.
4- Fırından çıkan tatlının üzerine şurup dökülür.
15-20 dk sonra ters çevirirseniz tatlının her tarafının şurubu daha iyi içmesini sağlamış olursunuz.
Afiyet olsun
Evinizin aşçısı