Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

19 Ağustos '08

 
Kategori
Sinema
 

I love you Harry Potter

I love you Harry Potter
 

Melekler yüreğinden öpsün ''Harry Potter''


Benim iyilik şövalyem ve sevgili kahramanım Harry Potter'a!

Biz onu J.K. Rowling tarafından yazılmış, Harry Potter serisinin baş karakteri ve hayali bir kahramanı olarak tanıdık.. Onun şimdi çok hasta olduğunu ve bizlerin sihirli dualarına ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz?

Harry Potter Kimdir?

Sevgili hayali kahramanımız Harry Potter, James ve Lily Potter'ın tek oğlu olarak, 31 Temmuz 1980'de Godric's Hollow, İngiltere'de dünyaya gelmiş.. O daha bebekken Lord Voldemort'un düzenlediği bir saldırı sonucu anne ve babasını kaybettikten sonra 1981 yılında Harry Potter'ı öldürmek için yapılan saldırıda önce Harry'nin babası James Potter ölmüş, annesi Lily Potter ise kendisini feda ederek Harry'yi sevgi ve kan bağı yoluyla bir koruma büyüsü altına sokmuş.. Böylelikle Harry Potter, annesinin onu koruması sayesinde Avada Kedavra denilen ölüm lanetinden sağ olarak kurtulmuş.

Annesinin Harry'ye yaptığı koruma büyüsü sayesinde, Lord Voldemort güçlerinin büyük bir kısmını yitirmiş ve büyücülük dünyasındaki korkulan görüntüsü zayıflamıştır. Ayrıca sihir marifetlerini istemeden de olsa Harry'ye aktarmıştır. Harry, bu olay sonrasında yapılan herkesin öldüğü Avada Kedavra büyüsünden sağ olarak kurtulduğu için büyücülük dünyasında bir şöhrete kavuşmuştur. Harry'nin bu saldırıdan kalan ve alnında bulunan bir yara izi vardır.

Harry Potter, henüz bir yaşındayken öksüz ve yetim kaldığı için Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun müdürü Albus Dumbledore tarafından Harry'nin hayattaki tek akrabası olan teyzesi Petunia Dursley'nin yanına verilir.. Burada kuzeni Dudley Dursley tarafından sürekli aşağılanarak ve ezilerek yetişen Harry, 11 yaşına gireceği akşam bir büyücü olduğunu öğrenir ve bundan sonra Hogwarts'ta eğitime başlaması ve eğitim dönemleri süresince orada yaşaması için bir mektup alır. İşte bu mektuptan sonra, bizim tanımış olduğumuz hayali kahramanımız Harry Potter doğar..

Harry Potter filmiyle ünlenen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan 19 yaşındaki bu İngiliz genç oyuncu Daniel Radcliffe, şu sıralarda yakalandığı ''dyspraxia'' (hareket planlama bozukluğu) beyninin ''amaçlı hareketleri kontrol etmesinde bozukluk'' diye tanımlanan bir hastalığa yakalanmış.. Ve bu rahatsızlığından dolayı da ne yazı yazabiliyor ne de ayakkabalarını bağlayabiliyormuş..
Daniel Radcliffe'n basın sözcüsü yaptığı açıklamasın da ''Çok zor bir dönem geçiriyor. Ancak şu anda bu hastalığın ilk aşamasında'' diye konuşmuş..

Sevgili kahramanımız Harry Potter, (gerçek hayatta) çok hasta ve bizlerin sihirli dualarına ihtiyacı var..

Sizlerin de hatırlayacağı gibi, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun güzel ve anlamlı bir şarkısı var.. İşte o şarkının sözleriyle Harry'nin olduğu yerlere selamlarımızla birlikte, onun yeniden sağlığına kavuşması için, şifa duaları yollamaya ne dersiniz çocuklar?

Hogwarts okul şarkısı:

Hogwarts, Hogwarts
Geldik sana!
Bizi de al kolarına,
Kafamızın içi bomboş,
Söyle, bunun neresi hoş?
Saçlı olsun, saçsız olsun
Başlarımız bilgi dolsun.
İlginç şeyler öğrenelim
Gelişelim milim, milim.
Yılmadan hep çalışırız
Büyülere alışırız.
Kırılmasın hiç umutlar,
Gün doğmadan neler doğar

Benim iyilik şövalyem ve sevgili kahramanım Harry Potter!

Dilerim Allah'tan kırılmasın hiç umutların. Gün doğmadan neler doğar. ''Melekler yüreğinden öpsün'' Ve çok büyük geçmiş olsun Sevgili Harry Potter. :(

En KOCAMAN hayranın!

Sabiha Rana

Fotoğraf: Harry Potter Cafe http://www.harrypottercafe.com/galeri/index.php



Kulağımın pasını nerede sildiğimi soruyordunuz!

MAHŞER-İ CÜMBÜŞ'le birlikte tiyatrosporu.com/forum/radyo'da :)

HEMEN TIKLAYINIZ
http://tiyatrosporu.com/forum/radyo.html

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..