Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '12

 
Kategori
Spor
 

İASKF'nin elinden Beykoz Belediyesi'ne ödül

İASKF'nin elinden Beykoz Belediyesi'ne ödül
 

İASKF'nin elinden Beykoz Belediyesi'ne ödül

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Başkanı Ali Düşmez, amatör spor kulüplerine hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, BİSK adına plaket takdim etti.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, BEYTAŞ Tesisleri’nde düzenlenen plaket takdim törenine programının yoğunluğu dolayısıyla katılamadığı için, kendisine Belediye Başkan Yardımcısı av. Yüksel Baki vekâlet etti.

Ünlü spor spikeri davetliler arasında

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İASKF Başkanı Ali Düşmez, Belediye Başkan Yardımcıları Hanefi Dilmaç, Nevin Çalışkan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serkan Öçalmaz, BİSK yöneticileri, amatör spor kulüpleri başkan ve yöneticileri ile muhtarların katıldıkları davette, TRT’nin eski ve ünlü spikeri ( halihazırda Riva Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) Öztürk Pekin de hazır bulundu.

Akşam yemeğinin ardından başlayan programda açılış konuşmasını Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği (BİSK) Başkanı ve aynı zamanda İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir yaptı.

Asım Özdemir, yaptığı kısa açılış konuşmasında misafirlerini selamlayarak; İASKF Başkanı Ali Düşmez’in, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e vekâleten olmak üzere Başkan Yardımcısı Yüksel Baki’ye kendileri adına bir teşekkür plaketi sunacağını açıkladı.  

Ali Düşmez: Beykoz’da spor adına güzel şeyler yapılıyor

Asım Özdemir’in ardından söz alan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ( İASKF)  Başkanı Ali Düşmez ise konuşmasının başında, spor yaşantısına Beykoz’da başladığı hatırlatmasında bulunarak; “ Beykoz’da 9 sene spor yaptığını” ifade etti.

“ Beykoz’da spor adına çok güzel şeyler yapıldığına”dikkat çeken İASKF Başkanı;  “İhtiyaçlar sonsuz ama imkânlar kısıtlı.  Tüm İstanbul’da olduğu gibi Beykoz’un da eksikleri var” açıklamasında bulundu.

Ali Düşmez; “Futbol Federasyonu veya Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK)’ın çok büyük bütçeli kuruluşlar olmadığını, ancak “ Tüm bütçelerini amatör spora kanalize etmek istediklerini” belirterek;  amatör spor kulüplerinin önünü açmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaçırdığımız gerçek…

Düşmez, şunları söyledi:“ Beykoz’daki kulüplerin tesis sıkıntıları var; çarkı döndürme sıkıntıları var. El birliği ile bu işe daha fazla sarılmamız lâzım. Şimdi çıkan Belediye Yasası Komisyon’dan geçti. Bunun bir avantajı, belediyelerin artık spor kulüplerine nakdi yardım da yapabilmeleri.”

Konuşmasının devamında;“ Türkiye tüm takımlarını kucaklıyor” sloganı ile amatör takımların Türkiye kupasına katılıyor olmalarının amatörler adına büyük bir milâd olduğunu düşündüğünü de ifade eden İASKF Başkanı; “ Bugün Futbol Federasyonu’nun, televizyonların, basının gündemine amatörler girmiştir. Biz bunu amatörler olarak biraz kaçırıyoruz” yorumunda bulundu.

Yüz yıllık Beşiktaş, az daha amatör bir takıma yeniliyordu!

BAL Ligi’nde Beşiktaş ile eşleşen Niğde Belediyespor’un başarısını, amatörler adına yapılan hizmetlere örnek olarak gösteren Düşmez; “ Bir amatör takım, az daha yüz senelik Beşiktaş’ı yeniyordu; topları, direkten döndü” dedi.

Üsküdar Belediye takımı örneği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a;“ Esas işin amatörler olduğu” vurgusunu sürekli olarak yaptıklarına işaret eden Ali Düşmez; bunun için birlik içinde olmanın önemine işaret etti.  Üsküdar Belediyesi takımının olimpiyatlarda sergilediği başarıyı örnek gösteren Düşmez; şunları söyledi: “ Amatör spor kulüpleri bu sponsorları, bu destekleri aldıkları zaman, planlı çalışma ile olimpiyatlarda altın madalya alacak; bunun başka yolu yok.  Futbol konusunda da biz BAL Ligi’nde Türkiye Kupası ile dikkati çektik; kamuoyunun gündemine oturduk; bu çok önemli.”

Tüm devlet ricaline seslendi

Ali Düşmez;“ Tüm siyasilere, tüm belediye başkanlarına ve devlet ricaline” seslenerek;    “ İstirham ediyorum; gençlerimiz için, toplumun çimentosu için, amatör spor kulüplerine destek verelim!” çağrısında bulundu.

Çelikbilek’e övgü

İASKF Başkanı Düşmez; Yücel Çelikbilek’e atfen ise;“ Belediye Başkanımız spora destek veren, elinden geldiğince destek vermeye çalışan biri. Diğer Belediye başkanlarımızın da bu hızda, bu noktada olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Yüksel Baki: Bu yıl ilk defa nakdi yardım yaptık

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e vekaleten davette hazır bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki ise, “ Biz, çok kıt imkânlarımıza rağmen ve yasada da açık bir hüküm bulunmamasına rağmen bu yıl ilk defa Belediye bütçesinden ilçemiz dahilindeki bütün spor derneklerine naçizane yardımda bulunduk” dedi.

Konuşmasının devamında, Büyükşehir Belediye sınırları dahilindeki ilçe belediyelerinin spor kulüplerine yardım etmelerinin geçtiğimiz günlerde yasal olarak önünün açıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı, spor kulüplerinin problemleri ile yakından ilgilenmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Plaket takdim edildi

Konuşmaların ardından ise BİSK adına Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, amatör spora verdiği destekten ötürü takdim edilecek olan plaket, İASKF Başkanı Ali Düşmez tarafından vekili Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki’ye teslim edildi.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..