Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'den şiirli eleştiri!

CHP'den şiirli eleştiri!
 

CHP Beykoz Gençlik Kolları,  düzenlediği kahvaltılı bir toplantıda farklı ilçelerden gelen yönetici arkadaşları ile bir araya geldi. Milletvekili Müslim Sarı’nın da katıldığı etkinlikte söz alanlar, sert ve iddialı konuştular!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz; " Atatürk adını duyunca midesi bulunanlara", Neyzen Tevfik'in; " Baban Kim Olurdu Bilemezdin Şerefsiz" isimli şiirini "ilaç niyetine" olmak üzere tavsiye etti.

Belediye eski Başkanları da gençleri yalnız bırakmadı

21 Ekim 2012 tarihinde, Beytaş Sahil Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ile Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, CHP İstanbul İl Başkanlığı Eğitim Sekreteri Füsun Sökmez, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek, CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan, Beykoz Belediyesi eski Başkanları Şevket Arıkan ile Alaattin Köseler, çeşitli ilçelerden gelen Gençlik Kolları başkanları ve yöneticileri ile bazı Meclis üyeleri ve partililer katıldılar.

Ege Ercan: ‘Ananı da al git’ diyenlere karşı buradayız!

CHP Beykoz Gençlik Kolları’nın programı; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Sözlerine, bir araya gelişlerindeki amaçları açıklayarak başlayan Ercan, şunları söyledi: “Bizler bugün tutuklu öğrenciler için buradayız; tutuklu milletvekilleri için buradayız; tutuklu basın emekçileri için buradayız; ucube bir eğitim sistemi ile gelecek nesillere vurulan darbeye tepki için buradayız; kindar nesil yetiştirmek isteyenlere inat buradayız. Fabrikaları, madenleri, limanları satanlara tepki için buradayız; yolsuzluklara tepki için buradayız; gelir adaletsizliğine tepki için buradayız; dünyanın en pahalı benzinini kullandıranlara tepki için buradayız; komşu ülkeler ile sıfır sorun durumundan, sıfır komşu durumuna geldiğimiz için buradayız; kendi çocuklarını askere göndermeyip garibanın çocuğunu Suriye’ye göndermek isteyenlere tepki için buradayız; ulusal bütünlüğü ortadan kaldırmak isteyenlere, etnik ve dini bölücülük yapanlara karşı buradayız.”

‘ Beykozlular’dan bir şey olmaz’ diyenlere karşı buradayız!

“ Terör ile mücadele değil; terör ile müzakere yapanlara karşı buradayız; ulusal bütünlüğümüzü pekiştiren milli bayramlara sahip çıkmak için buradayız; Peygamber efendimize kimlik kartı yapma cüretini gösterenlere tepki için buradayız; ‘Ananı da al git!’ diyenlere; ‘ Beykozlular’dan bir şey olmaz’ diyenlere ve bunların zihniyetlerine karşı buradayız.”

Sütü bozuk zihniyet

Konuşmasının devamında;“ CHP’yi Beykoz’da, İstanbul’da ve Türkiye’de iktidar yapmak için buradayız” diyen CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan, salonda bulunan arkadaşlarına hitaben; “ Sorumluluğumuz büyük; Ulu Önder Atatürk bu ülkeyi biz gençlere emanet etti. Zihniyeti bozuk, ahlâki değerden yoksun bir iktidar ile karşı karşıyayız. Güzel ülkemizi bu sütü bozuk zihniyetten kurtarmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bir bütünlük içinde, hep beraber, çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde seslendi.

29 Ekim’de Beykoz’u sallayacağız!

Ege Ercan, arkadaşlarına; “ Beykoz’u 29 Ekim’de sallamaya var mıyız? Gençlik Kollarımız 29 Ekim’de Beykoz’u sallayacak” açıklamasını yaptıktan sonra;“ Yerel seçimlerde Beykoz Belediyesi’nin tepesine CHP’nin bayrağını dikecek miyiz?” sorusunu yöneltti. Salondaki gençlerden “Evet!” cevabını alan Gençlik Kolları Başkanı; “ Biz, bunun için göreve talip olduk; inşallah da bunu başaracağız” dedi.

Hızır Yılmaz: Baban kimdi bilemezdin, şerefsiz!

Ege Ercan’ın ardından ise CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz kürsüye davet edildi. Konuşmasına; “ Anası Anadolu, atası Mustafa Kemal olan yoldaşlar, merhaba!” selamı ile başlayan Yılmaz; salonda bulunan gençlere; “ Siyaseti ne kadar bilirseniz bilin, eğer örgütlü yapıya dönüştüremez iseniz, hiçbir zaman hedeflediğiniz başarıya ulaşamazsınız” tavsiyesinde bulundu. İlçe Başkanı; “ Bunun için asla ve asla bizim gibi büyüklerinizin, ağabeylerinizin hastalıklı yapılarına kanmadan, kapılmadan örgütlü yapı içerisinde yer alın” dedi.

Sizi 29 Ekim’de agresif olmaya davet ediyorum!

Gençlere birlik ve dayanışma tavsiyelerinde bulunan Hızır Yılmaz, “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaştığı” hatırlatmasında bulunarak; “ Sizlere bir çağrım var!” şeklinde seslendi. Yılmaz, şunları söyledi: “ Bazıları İlçe Başkanınız’a hiçbir şey bulup diyemiyor ya, şöyle diyor: ‘ Hızır Yılmaz, agresiftir!’ Ben de sizi 29 Ekim’de agresif olmaya davet ediyorum!”

Hiçbir yasadan izin almam

“ Mustafa Kemal’in büstüne çiçek koymak için hiçbir makamdan, hiçbir yasadan izin almam. Mustafa Kemal gençliği, Atatürk büstüne çiçek koymak için hiçbir engel tanımaz.”

Gün, küçük hesaplar yapma günü değildir

“ Gün, küçük hesaplar yapma günü değildir. Gelin, siyaseti parti merkezimizde yapalım. Ayrılıkçı yapılar bu partiye dün bir şey getirmediği gibi, bugün de getirmeyecek.”

Midesi bulananlar var!

Gençlere; “ Geldiğimiz günün hangi gün olduğunu iyi bilelim. Ben, selamlama konuşmama başlarken, ‘Anası Anadolu, atası Mustafa Kemal’ dediğim için midesi bulananlar var” hatırlatmasını yapan Hızır Yılmaz; “ İşte, geldiğimiz nokta bu. Her kim ki, Atatürk ismini duyar da, midesi bulanırsa, ona Neyzen Tevfik’in şu şirini hediye ediyorum” dedi.

Baban kimdi bilemezdin, şerefsiz!

İlçe Başkanı, daha sonra ünlü şair Neyzen Tevfik’in şiirinden şu satırları okudu:

“ … Esir iken mümkün müdür ibadet?/  Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et/ Senin gibi dürzülerin yüzünden/ Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma!/ Atatürk'e dil uzatma, sebepsiz/ Sen anandan yine çıkardın amma/
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz.”

Midesi bulananlara ‘İlaç’ niyetine!

“ Atatürk’ün adını duyduğunda midesi bulunanlara ilaç niyetine Neyzen Tevfik’in, dizelerini okuduğu bu şiirini hediye ettiğini”belirten CHP İlçe Başkanı, konuşmasını; “ Gün, gençliğin günü! Asi genç, başımım tacı; asaletsiz genç de benim partimde olmaz” sözleri ile noktaladı.

Ali Gökçek: Sayın Başbakan’a soruyorum!

Yılmaz’ın ardından söz alan CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek ise,  “Türkiye, gerçek bir sınavdan geçiyor” şeklinde başlayan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ AK Parti iktidarı tam olarak çark etmiş durumda ve her geçen gün de çark etmeye devam ediyor.    ‘ Ezilenlerin hukuku’ diye çıktıkları yola, ‘Seçkinlerin hukuku’ ile devam ediyorlar. Dünyanın en iyi on ekonomisi içinde yer alma umuduyla çıktıkları yolda, dünyanın en pahalı benzinini halka satmaya çalışıyorlar.”

 Önce ‘Kardeş’, sonra ‘Diktatör’ ilân ettiler!

“ Dış ilişkilerimizde ‘Sıfır sorun’ politikası ile çıktığımız yolda, sorun yaşamadığımız bir tane komşumuzun dahi kalmadığını hepiniz her gün gözlemlemektesiniz. Ortadoğu’da yıllardır hüküm süren liderler, önce ‘ Kardeş’ olmuştur, sonra ‘Diktatör’ ilân edilmiştir. Ancak CHP, bunların farkındadır ve CHP gençliği bu düzeni yıkmak için çalışmaktadır.”

Sayın Başbakanımıza soruyorum!

Konuşmasının devamında seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili yasa tasarısına da değinen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökçek, şu ifadelere yer verdi: ; “ Yaş 21’e de iner, 18’e de iner; önemli değil! Ancak anlayış değişmeli! Ben buradan sayın Başbakanımıza sormak istiyorum: Bundan iki yıl önce ‘Parasız eğitim istiyoruz!’ diye pankart açtıkları için hapishaneye atılan ve iki seneyi hapishanede geçiren arkadaşlarımız 18 yaşında vekil olsalardı ve bu pankartı Meclis’te açmış olsalardı, onları da içeri atacak mıydı? Çok merak ediyorum?”

Gökçek, konuşmasını;“ Türkiye’de solun iktidarı çok yakındır” sözü ile sonlandırdı.

Müslim Sarı: Avrupa’da sosyal demokrat partiler iktidara geliyor

İl Gençlik Kolları Başkanı Gökçek’in ardından söz alan CHP İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Müslim Sarı ise, gençler ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 1960 yıllar Amerikası’nda faşizme ve ırkçılığa karşı mücadele eden Martin Luther King’in;    “ Bir umudum var! Bir hayalim var” dediği hatırlatmasında bulunarak; “ Benim de bir hayalim ve bu hayali besleyen bir umudum var” dedi.

“ CHP’yi tek başına iktidar yapmanın”başarılabilecek bir hayal olduğunu kaydeden Milletvekili Sarı; “Umutluyum; çünkü dünyada büyük bir dalga var. Kürsel kriz ile birlikte giden ve her şeyin sorgulandığı bir dalga bu. Sol ve sosyal demokrasi için geniş alanların açıldığı bir dalga bu. İşte, ipuçlarını görüyoruz: Avrupa’da sosyal demokrat partiler bir bir iktidara geliyor” dedi ve çeşitli ülkelerden örnekler verdi.

Türkiye’nin sosyal koşulları büyük olanaklar sunuyor

Müslim Sarı, şunları söyledi:“ Türkiye’nin kendi koşulları, ekonomik koşulları ve sosyal koşulları bir sosyal demokrat partinin iktidara gelebilmesi için çok büyük olanaklar sunuyor. Ancak bunun için kafamızı bulunduğunuz yerden kaldırıp büyük resme bakmak gerek. Umutlu olmamız için çok sebep var. ”

Bugün ne Recep Tayyip, ne de siyasal İslam olacaktı

Yerel seçimleri bu bakımdan çok önemsediğini kaydeden Milletvekili, AK Parti’nin bunun en iyi örneğini gösterdiğini ifade ederek; “ Sultanbeyli ile başladılar; Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne kadar gittiler” dedi.  Milletvekili Müslim Sarı, sözlerinin devamında ise, “ Biz, 1989’da kazandığımız belediyeleri altın tepsi ile 1994’te bunlara teslim etmeseydik, bugün ne AK Parti olacaktı, ne Başbakan olacaktı, ne Recep Tayip olacaktı, ne de siyasal İslam olacaktı” yorumunda bulundu.

İstanbul’u alabilirsek, Cumhurbaşkanı’nı da biz seçeriz!

Yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul’un çok kritik bir rol oynadığını belirten Sarı; “ Çünkü İstanbul’u ele geçirmek demek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni almak demek, psikolojik üstünlüğü ele geçirmek demek. Biz eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alabilirsek, Cumhurbaşkanı’nı da biz seçeriz” dedi.

CHP, Araf’ta! Orada duramaz!

“ Ya iktidar olacağız, ya kötü günler bizi bekliyor” sözleri ileCHP’deki değişim sürecine de değinen Milletvekili, şunları söyledi: “ CHP’de bir değişim ve dönüşüm süreci var. Bu sürecin doğru istikamette yürümesi için sağlam çıtalara bağlanması gerek. Yapılacak olan yerel seçimler, bizim bu değişim ve dönüşüm sürecimizin doğru istikamette yürüyüp yürüyemeyeceğine karar verecek. Biz bir yerden çıktık ama bir yere gelemedik hâlâ; ARAF’tayız, burada duramayız. Ya ileri gideceğiz, ya geri; ya iktidar olacağız, ya da kötü günler bizi bekliyor.”

Murat Metin Yıldız: Gücümüzü Amerikan lobilerinden almıyoruz

İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Murat Metin Yıldız ise, “ Gençlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu” ifade ederek, “ Bizler 2013 yılında yapılacak olan seçimlerde İstanbul’dan başlayarak, özellikle Beykoz’da iktidarı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yıldız, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri takdirde, önlerinde hiçbir gücün duramayacağına vurgu yaparak; “ İktidar bize çok yakındır” dedi. İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, konuşmasını şu sözler ile noktaladı: “ Bizler partinin neferleri olarak gücümüzü Amerikan lobilerinden, Avrupa Birliği’nden almıyoruz. Bizler gücümüzü Nene Hatun’dan, Kuvayi Milliye’den alıyoruz.”

Füsun Sökmez: 28 Ekim günü çelengimizi koyacağız!

Toplantının son konuşmasını ise İstanbul İl Başkanlığı Eğitim Sekteri Füsün Sökmez yaptı. Gençlerin önderliğinde düzenlenmiş olan bir kahvaltıda bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu kaydeden Sökmez; “ Sizler, birlik, beraberlik ve bağımsızlık için buradaysanız, biz de sizin için buradayız. Sizler, uzun bir gelecekte AK Parti’nin kara listelerinde yer alacak gençler olarak görev yapıyorsunuz ancak bizim aydınlığımız çok yakın” dedi.

28 Ekim günü çelengimizi koyalım!

Gençlere; “29 Ekim’de ben sizinle birlikte yol yürümeye hazırım” şeklinde seslenen Füsun Sökmez, “ 28 Ekim günü çelengimizi hep birlikte koyalım; bunun ertesi günü de sizlerin yapacağı her etkinlikte sizin önderiniz olmaya her zaman hazırız” açıklamasında bulundu.

Beykozlular’a seslendi

Füsun Sökmez, konuşmasını, Beykoz halkına seslenerek sonlandırdı: “ Beykoz lütfen! 29 Ekim’de bizim önderliğinizde sorumluluğunuzu taşıyın; Cumhuriyet’e verdiğiniz önemi gösterin; lafta değil, gerçekte olduğunun altını çizin ve hep birlikte yola çıkalım. Nereye kadar? Yerel seçimlerden genel seçimleri alana kadar.”

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..