Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '17

 
Kategori
Kitap
 

Ibn Arabi, Arif İtikat ile Kayıtlı Degildir

Ibn Arabi, Arif İtikat ile Kayıtlı Degildir
 

Ibn 'Arabi, the Enlightened are not Bound by Religion


İnsan-ı Kamil, Arif, bir itikad ile kayıtlı değildir. Ancak mezhebsiz ve itikadsız da sayılmamalıdır. Onun mezhebi ve itikadı "İlahi dilek" ve "nefsül emr"dedir. Açıklaması ise şudur, inancı ve mezhebi mecazi değildir.  O Hüda mezhebindedir. İnancı Aşk'tır.

Arif, kendi Hakikatine Arif olunca, dine bağlı kalmaz, ancak din ile beraber yürür.

Arif, kendi Hakikatine Arif olunca, İki zıttı bir eder. O'nun gözünden tüm zıtlar birdir ve anlam olarak tektir. Örneğin ceza ve bela, Arif için nimettir. Gökten yağmur gibi, ceza ve bela yağsa, yüzünü bir an için bile yere çevirmeyendir.

Arif, insanlara akılları ölçüsünde konuşmalıdır.

Arif, hiçbir itikad ile itikadlanmaz, hiçbir inanca bağlı değildir, o din ile yürür. Ancak yine toplum içinde, bir itikada bağlı olarak görünür. Çünkü bunun aksi olursa öldürülür diye özellikle belirtilir İbn-i Arabi eserinde. Münafık ve kafirlikle, zındıklıkla suçlanacağından dolayı, kalbini açmaması icap etmesi gerekir. Bu yüzden Arifler, mertebelerdeki hal ve zevklerini, birkaç cümle ile sembolleştirerek, örterek ve büründürerek aktarmışlardır. Ancak anlayanlayanların anlayacağı şekilde. O hal ve zevke müşahade edenlerin anlayabileceği türden ifadelerle sembolleştirerek aktarmışlardır.

Arif, insanlara bir itikada bağlı olduğunu gösterir, toplumda onlar gibi yaşar.

Ibn 'Arabi, The Enlightened are not Bound by Religion, Kevser Yesiltash alintidir.

 
Toplam blog
: 79
: 199
Kayıt tarihi
: 03.12.16
 
 

12 Mayıs 1971 yılında İzmir/Türkiye'de doğdu. Kevser Yeşiltaş, Tasavvuf, Gizemcilik, Ezoterizm, Ç..