Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

İç acıtan Ayrıntı. “Pınar'ın cenazesinde neden hiçbir AKP'li yoktu?”

İç acıtan Ayrıntı. “Pınar'ın cenazesinde neden hiçbir AKP'li yoktu?”
 

Reim: Vatan


Vatan gazetesinde bu akşam okuduğum bir haber ciddi ciddi içimi acıttı. Türkiye’ yi seven, içinde boğuştuğumuz onca soruna rağmen, altın kafese konulan kuş misali, her şeye rağmen illa da vatan diyen, bir bayrağı, bir kimliği, ufak da olsa bir aidiyet duygusu olan kimi üzmez ki bu haber. Düşünün ki; aylardır Gazze’ de yaşanan insanlık dramı ile yatıp kalkıyoruz. Yardım götürme uğruna birçok tehlikeyi göze alabiliyoruz ama burnumuzun dibinde teröre kurban giden henüz kırk günlük gelin için, üstelik milyonlar rahat uyusun diye gecesini gündüzüne katan Teğmen Cumhur Akdağ'ın suçsuz günahsız eşi Pınar Akdağ için kılımızı kıpırdatmıyoruz.

Bumudur din, bu mudur İslam, bu mudur insanlık, bu mudur kendine oy veren vermeyen herkesi kucaklayacağız mesajı hala kulaklarımızda çınlayan AKP hükümetinin kucaklama şekli, biçimi.

İşte bu durum CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ ün dikkatinden kaçmamış ve bu durumu sorgulayan bir soru önergesini TBMM’ye sunmuş ve sormuş.

AKP kurmaylarının ve bakanların, Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin cenazesine katılıp, Pınar Akdağ’ın cenaze törenine neden katılmadıklarını…

İşte o soru önergesi…

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın R.Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim.

Ali İhsan KÖKTÜRK

CHP Zonguldak Milletvekili

“İsrail Ordusunun uluslararası hukuka aykırı ve ölçüsüz saldırısıyla yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının cenazelerine, başta Başbakan Yardımcınız Sayın Bülent Arınç, TBM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Zafer Üskül olmak üzere çok sayıda AKP Milletvekili katılmıştı. Dışişler Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ yaralıları karşılamak için gece yarısından sonra askeri havaalanında hazır bulunmuşlardı. Saldırıda hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde kılınan toplu namaza Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız ve AKP Milletvekili Nusret Bayraktar katılmıştı. Baskında yaşamını yitirenlerin memleketlerinde yapılan cenaze törenlerinin hepsinde AKP’li Bakan ve Milletvekilleri hazır bulunmuşlardı.”

Bu törenlerden bir hafta sonra; Osmaniye’de Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen terörist saldırıda lojmanın balkonunda başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralanan hastanede yaşamını yitiren Teğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ önceki gün İzmir’de toprağa verildi.

Terör kurbanı Pınar Akdağ toprağa verilirken AKP Hükümetinden tek bir yetkili yoktu. Oysa aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün bu törene katılarak acılı aileye ve TSK’ya destek vermesi teröre karşı verilen mücadelede önemliydi.

Buna göre;

1. Terör kurbanı Pınar Akdağ’ın cenaze törenine Hükümet yetkililerinden birinin bile katılmamasının nedeni nedir?

2. Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül’ün cenazeye katılarak, İzmir Milletvekili olarak aileye ve TSK’ya destek vermesi, Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadelede kararlılığını dosta düşmana gösterilmesi bakımında önemli olmayacak mıydı?

3. İzmir’de Pınar Akdağ’ın cenazesinin toprağa verildiği gün Anadolu Ajansı “Bakan Gönül ve eşi Sevim Gönül Erzurum’a geldi. Gönül, havalimanında yaptığı açıklamada, ziyaretin gayri resmi olduğunu, aile dostlarının düğününe katılmak için Erzurum’a geldiğini söyledi” haberini geçmiştir. Bakan Gönül’ün, çok genç yaşında yaşamını yitiren bir terör kurbanının cenaze törenine katılmayarak, bir düğüne katılması “bilinçli bir siyasi tavır” mıdır?

4. İsrail saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın cenazelerine AKP Hükümeti tarafından gösterilen ilgi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit düşen askerlerimiz ve yurttaşlarımız için niçin gösterilmemektedir?

***

Sizinde içiniz sızladı mı?

Haberin tamamı için tıklayın:

http://www9.gazetevatan.com/pinarin-cenazesinde-neden-hicbir-akpli-yoktu/311581/1/Gundem

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..