Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
Kahve
 

İçim içim kahve zamanları

İçim içim kahve zamanları
 

İçim içim kahve


Geçmişten bugüne dair bizi biz yapan lezzetlerden biridir Türk kahvesi.İster gelenek lezzetimiz Türk kahvesi, isterse espresso, filtre kahve gibi sonradan hayatımıza giren yepyeni lezzetler olsun; kahve hayatımızın vazgeçilmez içeceklerinden biridir.
 
Çünkü muhabbeti birbirine zincirleme bağlar.                                                   
 
En güzel sohbetler kahveler yudumlanırken yapılır.En içten zamanlardır o anlar.Lezzetle samimiyetin buluştuğu noktadır kahve içilen zamanlar. Türk kahvesi bizi biz yapan, bizi simgeleştiren önemli öğeler arasındadır.En çok o anlarda dertleşilir ve sigara yakmak istenir. Nedense kahvenin sağlamlaştırır aradaki bağları.Üstün bir büyüsünün olduğu kanısındayım.Evet evet kesinlikle öyle.
 
Kahve içim içim yudumlanırken insan bir 70 lik devirmiş gibi olur. Biraraya gelinen her durumda anlayan anlamayan her masada birer fincan ters döner illaki.
 
Şekillere yaşam ritüelerinden anlamlar yüklenir. E hadi neyse halim çıksın falim sözleri üçüşür tepelerde. Ne kadar inanılsa da inanılmasa da hep bir umudu taşıtır kurulan cümlelerde.
 
7'den 70'e dön bak eee içtim kapatıyorum kim bakacak mevzu bahisleri döner ortalarda:)).
 
Olsun ki ne olsun ! Oh ne ala ki ne ala ! Türk kahveleri saatleri olmasaydı bizi biz yapan ritüellerin birinden uzak kalmış olurduk.Ben seviyorum ve hep seveceğim sanırım.
 
Şu hayatta rahatlayıp kafa dağıttığımız bu ritüel hep bizimle olsun ki hep hoş sohbetlerimiz olsun. Bol kahveli günleriniz, hoş sohbetli saatleriniz olsun canlarım:)
 
 
Toplam blog
: 8
: 207
Kayıt tarihi
: 01.08.11
 
 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu. Doğu Akdeniz Üniversitesinde Türk..