- Kategori
- Ruh Sağlığı
İçimde açan çiçekler....

Daha önce bir çok yazımda Müziğin sihirli gücüne değinmiştim. Bu gece bunu bir kez daha anladım.
Son birkaç gündür havanın soğuğundan mı desem, eşimin geçirdiği ufak gripal enfeksiyon sebebiyle mi içimin karardığını hissettim. Devamlı basın organlarında vurgulanan önümüzdeki günlerin daha soğuk ve karlı olacağı haberi içimin karanlığını daha da arttırdı.
Ta ki bu gece televizyonlarda rastladığım bir program seyredene kadar.Sanırım televizyoncular da tatile çıktı. Zira devamlı izlediğimiz diziler yerlerini tekrarlara bırakmış durumda. Bize de her hafta izlemeye alıştığımız diziler yerine yeni program arayışlarına girmek kaldı.
Bu arayışlar içinde kanallardan birinde bir müzik programına rastladım. Şarkılar ve Filmler adlı bir programdı beni alıp anılar dünyama götüren.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı yararına yapılan bu etkinlik Türk Sinamasının 100. yılını da kutlamayı amaçlıyordu.Programda Türk sinemasında hit olmuş film müzikleri, aslında müzisyen olmayan fakat dizilerden çok iyi tanıdığımız isimler tarafından söyleniyordu.
Bütün sanatçıların çok başarılı olarak eserleri yorumladıkları bu programda çok iyi bildiğimiz isimler vardı.
Zevkle izlemeye başladığım programda Sezen Aksu, Emel Sayın, Kenan Doğulu gibi profesyonel müzisyenler de film müziklerinden örnekler yorumladılar.
Deniz Çakıri,Barış Falay, Ayça Bingöl dizilerden tanıdığım ve sevdiğim isimler. Hepsi çok başarılıydı şarkılarında.
Bu arada Çağan Irmak da şarkı söyleyen isimler arasındaydı.Gene sakal diyeceksiniz ama Çağan Irmak gibi çok takdir ettiğim bir yönetmene sakalı hiç yakıştırmadım. Nedir bu son günlerde erkeklerdeki sakal merakı anlamadım. Geçenlerde çok beğendiğim Tarkan'ın son yılbaşı tebrikini seyrettim. Canım yüzünü siyah sakallarla kaplamış ve hiç yakışmamış.Sakala dalmayayım da konuma döneyim.
Bütün izlediğim sanatçılar içersinde beni en çok etkileyen şarkı ve yorum büyük sanatçı Zeki Müren'in 'Gözlerinin içine başka hayal girmesin'adlı eseri ve Yetkin Dikicilerdi.
Bu program seyrederken birden havaların ısınacağı, güneşin etrafı pırıl pırıl aydınlatacağı,, baharın geleceği,çiçeklerin yeniden açacağı düşüncesi geldi aklıma. Kendimi birden çok mutlu hissettim.
Bende bu düşünceleri dinlediğim müzikler yaratmıştı. İşte bu müziğin sihirli gücüydü.
Bana bu güzel duyguları yaşatan,içimde çiçekler açtıran program yapımcılarına teşekkür ederim. Umarım etkinlikten yeterli gelir elde edilmiştir. Zira bu gelirle bir çok çocuğun okuması sağlanacakmış. Belki de bu burslarla okuyan çocuklar arasından müziği meslek seçenler de olabilir.