Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İçimizdeki moda

İçimizdeki moda
 

Gizli kapaklı bir moda içimizdeki.
Çoğu zaman varlığını unutsak bile onlarında modasının olduğu yadsınamaz bir gerçek.
Kendi kuralları , trendleri, olmazsa olmazları var.
Dış giysilerimiz kadar önemli üstelik.
Hatta bazıları keşke dışarıda da giyebilsek diye düşündürtmüyor değil?

İşte bu düşünce ile yola çıkan moda, iç giyimi dışarıya yöneltmeye çalışarak bazı modellerin tüketici tarafından kabul görmesini sağladı. Sutyen askısının gözükmesinin ayıplandığı bir dönemden , askıların özellikle gösterildiği hatta renklendiği döneme geçiş yaptık artık. Öyle bodyler ürettiler ki çok rahat bir jean pantolonun üstüne giy çık düşüncesi aşılandı iç giyim tasarımcıları tarafından.Ama hala kombinezon tarzındaki bir elbise birçoğumuz için tercih nedeni olmamakta..

İncir yaprağından bu yana köklü bir geçmişe sahip olan iç çamaşırları , ortaçağdan günümüze erotik bir araç olarak kabul görse de modern yaşamdaki özü öyle değil.
Esasen iç çamaşırlarımız, kadınların erkeklerde tutku uyandırmaya yarasada , günlük hayatta çoğu zaman kurtarıcımızdır.
Nasıl mı?
Doğru tercih edilen bir sutyen büyük göğüsleri küçük gösterebilir.Hatta hepimizin nefret ettiği beyaz pantolondaki külot izleri şort tipi dikişsiz çamaşırlarla yok edilebilir.Bazen de çok dar bir elbisenin içine giyilen bir korse görünümünden rahatsız olduğumuz karnımızı saklayabilir.
Birçok yönden dış giyimden daha önemlidir iç giyim.
Sadece içimizde nasıl bir çamaşır olduğunu bilmek bile dış giyimimize yansır , rahatça taşımamıza yeter..

Tüketici alışkanlıkları değiştikçe çamaşır üreticileri de fonksiyonel üretim yapmaya başladı.. Dikiş tekniği ile elbiselerin altında belli olmayan sutyenler ve külotlar vitrinleri süsledi hep.Her bedende ve her yaştaki kadına hitap edilen modeller ile büyük göğüsleri rahat ettirip, küçük göğüslerin sorunlarını çözdüler.Mutluluk veren çamaşırlara kadar gitti iş.
Hem estetik hem fonksiyonellik…
Bir yandan kendimizi daha sexy hissetmemize yardımcı olacak olan çamaşırlar, diğer yandan da rahatlık.
Elimiz Mary Antoinette olmamızı sağlayacak sutyene gitse de günlük koşuşturma içinde rahatlığa bakmaz mıyız?

Bir yazıda okumuştum iç çamaşırı modelleri ülkeden ülkeye farlılık gösterir diyordu.Ve açıklıyordu; Amerikalı bir kadın tutucudur klasik modelleri sever, İngiliz kadını sexy modelleri tercih ederken , Fransız kadını içindeki kaçamak duygusunun de etkisiyle dantelli, süslü modellerin alıcısı diye.Japon kadını ise kalçası olmadığından külot alırken bu özelliğini gözönünde bulunduruyormuş.
Peki ya Türk Kadını?
Açık açık itiraf etmese de sexy olmak istiyor.Bununla birlikte yeniliklerden de hoşlanıyor.Cesaret edip deniyor, severse vazgeçmiyor.G-stringler gibi ..Dünyada hızlı bir şeklide yerini şort külotlara bırakan g-stringler hala Türk firmaların koleksiyonlarında önemli yer tutuyor.Her ne kadar üreticiler g-string modellerini azaltıp dikişsiz, dantelli, saten, desenli, şort külot modellerine yönelseler de alıcısı olduğu sürece reyonlarda var olacak.
Bu arada hem sportif, hem şık üstelik bir o kadar da kullanımı rahat olan şort külotları erkekler, g-stringden daha sexy buluyor.

Şimdi gelelim biraz da 2007 iç çamaşırı trendlerine.
Geleceğe dönüş yavaş yavaş geliyor olsa da romantizm yerini asla bırakacağa benzemiyor. Dış giyimden, davranışlarımıza kadar yansıyan romantik akım iç giyimde de kendini göstererek bol dantelli, 18, yüzyıl Fransa’sını anımsatan tasarımlarla karşımıza çıkıyor.Satenler , fiyonklar, büstiyerler, …Renkler kemik , siyah, toz pembe, mavi, toprak tonları... Bununla birlikte çok renkli, swarovski taşlarla işlenmiş modeller, lüksü simgeleyen kurdele ve fiyonklar ise dikkat edilmesi gereken detaylar .

Bir iç çamaşırının en önemli unsuru kullanılan kumaşlarıdır diyor tasarımcılar.Ve en sağlıklı kumaşı polyemit olarak gösteriyorlar. Polyemit kumaşlar, Hava geçirmeyen özellikleriyle vücudun nefes almasını sağlıyorken polyester kumaşlar teri emse de mikrop üretmeye açık olduklarından pek tercih edilmiyorlar.Pamuklu tercih edilen çamaşırlar için de modal koton olanlar rahatlıklarıyla ön plana çıkıyor.

Erkekler için moda genelde kadına göre daha kısır döngüdür.Bu kural iç çamaşırlarında da bozulmaz.
Boxerlar her daim olduğu gibi genç erkeklerinde gözdesi olamaya devam ediyor çeşitli desenleri ile.Bu arada organik kumaşlardan üretilen çamaşırlara erkekler daha fazla rağbet etmekte.
Gene erkeklere özel olarak üretilen transparan çamaşırlar ise tenin nefes almasını sağladığı ve rahatlıkları nedeniyle rağbet görmekte imiş.

Itır Gül Arayıcı


Not:Yeni Asır gazetesinde imzamla yayımlanan eski bir yazımı bloga koydum bu sefer.Ama resim www.day.dk sitesinden alınma.

 
Toplam blog
: 50
: 2013
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Eski reklamcı, hatta her daim reklamcı, geyik, kokoş, alışverişkolik, biraz uçuk, bir zati-muhteremi..