Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

İçimizdekiler

İçimizdekiler
 

Geçtiğimiz gün Kayseri’de düzenlenen 'Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar' konulu sempozyumunda konuşan TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu "Türkiye'de yaşayan Kürtlerin Türkmen kökenli, Kürt Alevileri ise 'Ermeni kökenli" açıklamasıyla tepki çekti.”

Gelmek istediğim nokta şu: Halaçoğlu, bu açıklamaları ilk kez yapmıyor…

Şubat 2007’de kendisiyle yaptığım ve o dönemde editörü olduğum Kepenk Dergisinde de yayınladığım röportajda Hrant Dink cinayeti, Ermeniler ve Kürtlerle ilgili şu çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu:

"O cenazedeki organizasyonun içerisinde büyük çapta bazı Kürt dernekleri vardı. Aktif Kürt dernekleri bunlar. Ama bunların aslında Kürtlükle yakından ilgili olduklarını zannetmiyorum. 1915 Tehciri sırasında Tunceli, Malatya, Elazığ bölgesinde kalan derme Ermeniler. Bunlar asimile olmuş değil, kamufle olmuş Ermenilerdir. Fakat bunların çoğu kendilerini Türk olarak gösterdiler. Organizasyon bunların da desteğiyle gerçekleştirilmiştir. İletişim alanında bazı patronlar da bu tür olayları desteklemektedirler. Bir toplantı sonrasında Türkiye’de kendisini Türk olarak görmeyen 100 bin civarı ermeni olduğunu öğrendik. Her yıl 70 bin Ermeni de kaçak olarak Erivan’dan gelip burada çalışıyor. Onlar da bu yürüyüşe katıldılar. Onları da göz önüne almak gerekir. Devletin açıklamaları 70 bin… Bunlar da içerisindeydiler haliyle…

Hrant Dink’in katilini tasvip etmek mümkün değil. Ancak onun cenazesi üzerinden bazı mesajlar verilmesi de doğru değil. Adamlar diyorlar ki, "Hepimiz Dink’iz hepimiz Ermeni’yiz." Bunu 100 bin kişi söylüyor. Bakıyorum tabelalara aynı tornadan çıkmış, insanlar aynı tornadan çıkmış..."

Evet, Halaçoğlu bu konuşmaları ilk kez yapmadı. Benzer konuşmaları birçok seminerinde duymak mümkün. Şimdi olduğu gibi o zamanda elinde belgeler olduğunu söylemişti…

Ben bütün bu olanları gündemi meşgul etme olarak algılıyor, halkı gelişen diğer olayları da yakından takip etmeye çağırıyorum.

 
Toplam blog
: 3
: 314
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

Kerim Dağ Ankara Üniversitesi ilef öğrencisidir. Herkes kadar okur herkes kadar yazar herkes kadar ç..