Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

İdam ve havanda su dövmek !-2

İdam ve havanda su dövmek !-2
 

Merhaba saygı değer blog dostlarım, gün geçmiyor ki gerek siyasi ve gerekse sosyal açıdan yarınlarımız çocuklarımız için endişe ve korkularımızın tavan yaptığı bir haber almayalım; yurdumda bunlardan prim yapan gündemler yaratılmasın!

Bugünlerde tüm topluma deprem etkisi yapan Kayseri deki 3 masum çocuğun hunharca katledilmesi ve ardından patlayan İDAM KARARI nın geri getirilmesi gerektiği tartışması! Birkaç hukukçu arkadaşımdan öğrendiğime göre bu kararın Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince kaldırılması hem hukuki hem de siyasi açıdan imkansızla eşdeğer durumdaymış. Madem ki yıllardır AB kapısında yatan ülkem şirin görünmek için onca dayatmacı yasaları çıkartıyor; bu süreci daha da uzatacak geri adımı yine yurdum siyasetçileri göze alamaz desem çok mu iddialı konuşmuş olurum acaba?! Hal böyle olunca, 2 aileyi perişan eden son vahim olay çirkin bir seçim malzemesi olarak kullanılıyor düşüncesini büyük üzüntü ile yaşıyorum!

 

Düşünüyorum da ben kendimi bildim bileli, çocuk tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri, vatan hainleri hep vardı! Bunlara rağmen idam kaldırılmıştı, ülke siyasetinin iyiliği için yanılıyor muyum? Eee şimdi demezler mi adama o zamanlar aklınız neredeydi diye? Ucuz oyunlarla acılı insanların duygularını istismar edici davranışlar!

Yazık çok yazık!!! Peki sen ne düşünüyorsun idamla ilgili diye sorarsanız; naçizane fikrim şudur: Çocuk katilleri, tecavüzcü sapıklar ıslah edilemeyen yaratıklar toplumdan bir şekilde tasfiye edilmeli. Bu ya her hükümet iktidarında değişmeyecek ve affı her şekilde mümkün olmayan ağırlaştırılmış müebbet hapis ya da evet idam olmalı! Fakat bu idam kararı için bizim kararlılığımız çok geç boşa kürek sallamak ya da havanda su dövmek gibi!

Yıllar önce bu karar kaldırılırken gözden geçirilmeden davranılması bardağın taşmasıyla son yaşadığımız olaylar gibi, insanları isyana sürükler! Bu da fırsatçılara gün doğdurarak kendilerine prim olarak geri dönüşüm sağlattırır! Millet olarak duygusallığımız getirdiği ani reflekslerimizin kurbanı olmaya pek bir yatkınız!

Fazla sözü uzatmadan diyorum ki halkımın duygularıyla beceremeyeceğiniz konuları gündeme getirip duygu tacirciliği yapmayın! Lafım anlayana…

Saygılarımla sağlıcakla ve mutlu kalın…

Yolu sevgiden geçenler yoldaşımız olsun…..

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..