Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan kamyon kullandı!

Başbakan kamyon kullandı!
 

Memleketi Yönetmek mi Zor, Kamyon Kullanmak mı?


Geçenlerde televizyonda başbakanı kamyon kullanırken görünce hem güldüm hem dehşete kapıldım. Etrafındakiler panik içinde kaçışıyor, birileri korkuyla “Dağılın, dağılın!” diye bağırıyordu. 

Sayın Erdoğan farklı bir başbakan. Katıldığı törenlerde illa açılışını ya da teslimatını yaptığı aracı kullanacak. Daha önce otobüs kullanmıştı, bu defa da bazı belediyelere teslim ettiği çöp kamyonunun direksiyonuna geçti. 

Kamyon, direksiyona geçen başbakanı görünce heyecanlandı mı, ne olduysa, irkildi, titredi, ileri geri hareket etti, sonra durdu. Daha önce de bindiği at sırtından atmıştı sayın başbakanı. Konuyla ilgili görüşü sorulan Necmettin Erbakan o ünlü sözünü söylemişti: “Haysiyetli hayvanmış!” 

Bereket, başbakan şimdilik kamyon, otobüs ve ata binmekle yetiniyor. Alimallah savaş uçaklarından birini kullanmaya kalksa, ne olacağını kestiremiyorum. 

Bu gidişle nükleer santrallerin açılışını da o yapacak. İnşallah ilk enerjiyi ben vereyim diye tutturmaz. Aksi hâlde, o tarihe kadar gere gere patlatamadığı memleketi, işin kolayına kaçarak tek tuşla infilak ettireceğinden endişeliyim. 

Çöp kamyonu silkeleyince, başbakan direksiyondan indi, zoraki gülümsedi. Aslında bağırıp çağıracaktı, ama karşısındaki medya değil ki, pıssın! Zavallı kamyona bir bağır, o inadına olduğu yerden milim kıpırdamasın. 

“Biz otomobil kullanmaya alışmışız, ” diye açıkladı, “Bunlar farklı.” 

Haklısınız sayın başbakan. Kullandığınız araç kamyon! Memleket değil ki mübarek, geri vitese taktığınızda ileri gidermiş gibi yapsın! 

 
Toplam blog
: 173
: 2173
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

1958 Trabzon doğumlu. Darüşşafaka Lisesi ve M.Ü. Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu. Yazdığı kitapla..