Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

 
Kategori
Siyaset
 

İfade hürriyeti eylem olmamak şartıyla yanlışı savunmayı da içerir

İfade hürriyeti eylem olmamak şartıyla yanlışı savunmayı da içerir
 

Akademisyenlerin bildiri olayında ciddi yanlışları var… Taraflardan birini eleştiriyor, diğer tarafa tek bir kelime bile söylemiyorsun. Ben bunda kasıt ararım. Değilse demokratik bir ülkede bildiri hazırlayıp imzaladı diye kimse size bir şey diyemez. Bu nedenle gözaltına alınmanız bile ayıp.

Bu ülkede şöyle bir şey var: İnsanlar yanlış konuşamazlar. Konuşurlarsa hemen tepki göstermek gerekir. Oysa herkes yanlış şeyleri konuşur/yazar; sadece yanlış olduğunu söylersin, tutuklayıp götüremezsin. Demek ki birisi kalksa dese ki hırsızı seviyorum, sen onu da tutuklayıp götüreceksin.

Şunu bileceksiniz; insanların yanlış yapma hakları vardır. Yapılan kanuni olarak suç ise bedelini ödetirsin. Tepki de gösterebilirsin; ama tutuklayıp götüremezsin.

Akademisyenlerin bildirisi mevcut durumdan duyulan endişeyi anlatmıyor. Öyle olsa benzer bir bildiriyi de PKK için düzenlemeleri gerekirdi. Ülkeyi kana bulayan terör örgütü için tek kelime etmiyorsunuz. İnsanın aklına bu bildirinin talimatla yazılmış olabileceği geliyor. Buna rağmen bu bildiri kanunen suç değildir; idari bir işlemi gerektirmez.

Diğer bir durum… Yargı siyasetten talimat almaz. Sayın savcılar sizler o bildiriyi görmediniz mi? Cumhurbaşkanı konuşunca mı suç olduğunu anladınız? Ve sayın üniversite yönetimleri sizler idari mevzuatınızı talimatla mı uyguluyorsunuz? Üniversiteler özerk değil mi? Sayın savcılar, cumhurbaşkanı konuşmasaydı o kişiler tutuklanacaklar mıydı? Üniversiteler bildiriye imza atan bazı mensuplarını açığa aldılar. O zaman bildiri suç. Üniversitelerin cezalandırdığını yargı niye bıraktı?

Avrupa’sı, Amerika’sı dünya ayağa kalktı… Avrupa Birliğinin görüşlerine değer vermiyorsanız ne diye AB’ye girmeye çalışıyorsunuz? Stratejik ortağınız yerden yere vuruyor ağzınızı açıp bir şey söyleyemiyorsunuz. Çünkü haksızsınız!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..