Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '12

 
Kategori
KOBİ
 

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /29-Gurur

İflas etmek isteyenlere uzmanından parlak fikirler /29-Gurur
 

GURUR VE KİBİR


Gurur insana iyi bir kişisel özellik gibi gelebilir. Ve onur ve şeref gibi kelimelerle benzer bir kelime olduğu sanılabilir. Ancak gurur kelimesinin kapı koşusu olan kelime, bu bahsettiğimiz kelimeler değil aslında kibirdir. Gurur insanın kendi kendisini prangalamasıdır. İşiniz için yapmanız gereken bir eylemi gururunuzu incittiği için yapmıyorsanız yanlış yoldasınızdır. Gururunuz size sizin istediğiniz gibi davranmayan müşterinizin ayağına gitmenize engel oluyorsa kurtulmanız gereken bir hastalığa yakalanmışsınızdır. Gururunuz yardım istemenize, satış ve pazarlama yapmanıza engel oluyorsa ondan derhal kurtulun. Kulağınıza fısıldanan gurur ve kibir aşılayan kelimeler emin olun şeytani şeylerdir.
İşlerin istediğiniz gibi gitmediğini görüyorken gururunuz sizin başarısızlığı ve yenilgiyi kabul etmenize engel oluyorsa bu sadece zaman kaybıdır. Kaybettiğiniz zaman sadece sorunlarınızı derinleştirmeye yarar. Gemiyi terk etmek gerektiğinde onu terk etmelisiniz.
Kısacası burada turnusol kağıdı şudur; eğer gururunuz sizin rasyonel davranmanıza yani akıl ve mantıkla hareket etmenize mani oluyorsa orada problem var demektir.
Geri adıma atmanın zamanı gelmişse, kapatmanın, vazgeçmenin gerekliliği ortada ise ve siz hala bunu gururunuza yediremiyorsanız, bana inanın, yapılması gerekenleri geciktirmenizin gururunuza vereceği tahribat çok daha büyük ve acıtıcı olacaktır.
Bazen ileri adım atarken de ben bu kadar okul okudum sonunda bu işle mi uğraşacaktım deyip saçmalayabilirsiniz. Kibrinizi ve gururunuz bir kenara bırakıp bunlardan arındırılmış bir kafa ile yapılması gerekenin ne olduğuna odaklanın.

 
Toplam blog
: 34
: 1357
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

İTÜ Mimarlık fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. Mimarlık ve fotoğraf ilgi alanlarım. Kendi ofis..