Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İGC. Başkanı Atilla Sertel, yerel basına "el " verdi.

İGC. Başkanı Atilla Sertel, yerel basına "el " verdi.
 

Üstte, İGC.Bşk. ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu GN. BŞK. Atilla Sertel, Anadolu basınına el attı.


Yerel gazete okumak bir ihtiyaçtır. İngiltere’de nüfusun % 80’i, yerel gazete okur. % 70’i, gördükleri ilan ve reklamlara bakarak hareket eder. Bizde ise 876 gazete yayında olup, nitelikli olanları 250’yi geçmez. Gazetelerin % 62’si de, eski teknikle basılmaktadır. “Haydar Amca makinesi ile” (Alman “Heidelberg makinesinin adıdır bu.)

Bilindiği gibi, Anadolu’nun çilekeş basınını, bu sütunlarda ele almış, bunların içinde, kurtuluş savaşına katkıda bulunan üç yerel gazeteden bahisle “Onlar, yurdumuzun üç ışığı. Mum ışığında, evlerinin bodrumunda bastıkları gazetelerle, müstevlilere kafa tuttular” demiştik. Ve her birinden ses gelerek Milliyet Blog’u övmüş, yayınımızı 6 ve 8 sütun üzerinden manşetlerle duyurmuşlardı. (Bunların link’i en aşağıda yazılı)

Ve demiştik ki, “ Anadolu basını çilekeş. Gazetecilik de feragat ister. O Anadolu basını ki, her türlü baskıya rağmen, gazetelerini ayakta tuttular. “Yeni Adana, Antalya ve Bartın Gazeteleri üç ışığımız demiştik.” Yeni Adana, Bartın ve Antalya gazeteleri... “Onlarla iftihar ediyoruz. O üç şövalye gazete, kurtuluşumuzun ve sonrasının kahraman simgeleridir”

Büç efsane gazete, bilindiği gibi. 93 yaşındaki Yeni Adana, 88 yaşındaki Antalya ve 87 yaşındaki Bartın yerel gazetelerini de bu arada tanıtmıştık.

İşte Anadolu’muzun zaferle taçlanmış, özveriyle inatlı sabrıyla da bu günlere gelmiş gazetelerin yurdu Anadolu’daki diğer gazeteler de, bundan sonra İGC. Başkanı Atilla Sertel’in el vermesiyle daha da mana ve renk kazanacaklar, her birini yakinen tanımış olacağız.

Şimdi memnuniyetle haber alıyoruz ki, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Anadolu yerel basın organlarını desteklemek amacı ile TRT ile görüşmeler yaptı. Artık bundan böyle yerel basının daha da tanıtılması için gazete sahip veya yazı işleri müdürleri TV’lerde yerel haberlerini okuyacaklar. Böylece bizler, oturduğumuz yerden, doğduğumuz yörenin haberlerini sıcağı sıcağına alacağız. Memleket hasretlerimiz, böylece yarıya inecek. Ne kadar iyi!

TRT TV’lerinden haftada beş gün yapılacak bu canlı yayında, yerel medyanın okunurluluğu ve tanınırlığına artırmaya yönelik olacak. Ve o gün, en ilginç haberleri ekranlarda şahit olacağız.

Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı 71 cemiyet üyelerinin bu durumdan bilgilendirildiğini ve bu gelişmenin yerel medyada büyük bir heyecan yarattığını belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel , “Anadolu’nun Sesi” isimli programda manşetlik haberler okunacak.”

“Haftada beş gün yayınlanacak programda muhabirler, yazı işleri müdürleri, gazete sahipleri ile basın meslek kuruluşları temsilcileri stüdyo konuğu olacaklar. Veya telefonla yayına katılabilecekler.”

İGC Başkanı Sertel, “ Anadolu Basınının daha da güçlenmesine yönelik yürütülen bu çalışma nedeniyle, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetimi ve Anadolu Basını adına Basın-Yayın Enformasyon Gn. Md.ğü ve TRT yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Seçildiği kısa zamanda, başka hiçbir başkana nasip olmayacak bir şekilde ortaya yenilikler koyan, üyelerinin kalplerini de ayrıca kazanan, olmaz denilenleri kısa zamanda olduran ve bir çığ gibi icraatlarıyla “iz bırakan” İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, aynı zamanda, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanıdır.

Son olarak Sertel, gazetelerin programda okunması için gazetenin baskıya hazır halinin ger gün en geç 22, 00’ye kadar yerelmedya.byegm.gov.tr adresine gönderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

LİNK'ler:

ADANA: img580.imageshack.us/img580/3908/yeniadana.jpg

ANTALYA: img209.imageshack.us/img209/6301/antalya.jpg

BARTIN : img177.imageshack.us/img177/5419/bartin.jpg

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..