Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
İzmir
 

İki şehrin hikayesi

İki şehrin hikayesi
 

Mavi; alabildiğine mavi. Yeşil; hem de ne yeşil. Kırmızı; her tonunu gün batımında yakalayabilirsiniz... böylesi renkli bir şehirden, renklerin solduğu solarken insanlarıda soldurduğu gri tonlarında bir şehre uzanan uzun bir yolculuk. Uzunluğu mesafeden değil zamandan, özlemden alıyor. Özlem hissettiren farklılıklar, ayrımlar, kutuplaşmalar, en önemlisi de kültür denen, hani o insanın yaşamına, davranışlarına, ruhuna işleyen, sizi siz yapan değerlerdeki yozlaşmalar. İşte böyle başlıyor iki şehrin hikayesi: renklerden renksizliğe, huzurdan tedirginliğe, sevgiden sevgisizliğe, tutkudan özleme doğru başka bir şehre giden yol.

Sıcak iklimin insanları, iklimleri gibi sıcacıktır. Yüzleri güler, huzurlu ve rahattırlar. Gülümserken art niyet duymazlar, hesapsız gülerler, tüm yüzleriyle. Sokaklarda insanların güler yüzle dolaştığını gördükçe sizede yansır bu ruh hali her ne derdiniz varsa yükü hafifler, sanki daha taşınır hale gelir, sizde gülümsersiniz çevrenize.

Bu şehirde hala çocuklar sokakta oynar, hala kadınlar güvenle gece dışarı çıkar yalnız başına, hala yaşlılara otobüslerde yer verilir, hala insanlar arasında din, dil, ırk farkı yoktur. Ve hala insanları "insan"dır

Bu şehirde hala insanlar "insan", kediler "kedi" deniz "deniz" dir. Hala içindekilerle dışı aynı kalmıştır. İnsanlar tatil yapmak için sadece 1-2 saat yolculuk eder ve dünyanın kabul edilmiş en güzel koylarına, doğanın en gerçek haline varırlar.

Diğer şehirde insanlar korkak, ürkek, yalnız. Somurtmaktan kırışıyor yüzleri. "İnsanlık öldü" söylemlerinde kendi insanlıklarını katlediyorlar. İşe gitmek için 2-3 saat harcıyorlar, sosyal hayat sadece belli bir zümrenin elinde, diğerleri ya "bakıcı" ya da "özenti" kalıyorlar diğerlerine göre. İnsanlar arasında sınıf farkları uçurumlarla ifade ediliyor. Kalbalık, karmaşa, kaos. Bu arada en çok da zavallı şehre oluyor olan, griler derinleşiyor, maviler, yeşiller ve diğer renkler ölüyor, insanlar gibi. O yüzden sevmiyorum istanbulu. O yüzden cok seviyorum İzmiri.

herkese sevgiler...

İzmirli:)

 
Toplam blog
: 8
: 6342
Kayıt tarihi
: 04.02.07
 
 

İzmirliyim. Uzağında olunca daha çok İzmirliyim. İstanbul'da yaşıyorum. 2 Oğlum var. Kamu Yön..