Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

İkinci vicdani ret…

İkinci vicdani ret…
 

Vicdani ret olayı giderek moda olacak gibi. Cumhurbaşkanı yok artık dedirten milletvekili maaşlarının marsa gönderilme kanununa kısmen ret cevabı verdi. Açıklamada “Yüksek zam kamu vicdanında rahatsızlık yarattı” ifadelerine yer verildi. Bu ifadeleri okuyup gazeteyi kapatacağı düşünülen çok okuma meraklısı halkımız da diyecek ki, ne güzel, Cumhurbaşkanımız bu adaletsiz yasayı veto etmiş.

Oysa durum tam da öyle değil. “Halen milletvekilliği yapan ancak geçmişte milletvekili emeklisi olanlar da kıyak maaş alacak. Yasayla yeniden seçilen emekli milletvekilinin maaşında yapılan 1950 TL’lik kesinti artık yapılmayacak. Halen 14 bin 500 civarında emekli ve aynı zamanda aktif milletvekili maaşı alanlar, 2012’den itibaren yaklaşık 17 bin TL maaş alacaklar. Veto olmasaydı, alınacak rakam 20 bin TL’yi bulacaktı.2011’de TBMM’ye giren ancak milletvekili emekliliği hakkı olmayan 170 genç vekil de bu düzenlemeyle milletvekili emekliliğine hak kazandı. Artık bütün vekiller aynı maaşta eşitlendiği için, 2000’den önce emekli olan milletvekillerine ödenen yaklaşık ortalama 1500 TL’lik temsil tazminatı kaldırılacak. Milletvekilliği sıfatını kazanmış, ancak hayatını kaybetmiş olan milletvekillerinin ailelerine de zam içeren yeni düzenleme üzerinden dul ve yetim maaşı bağlanacak.”

Yani ne şiş yansın ne kebap misali davranılmıştır. Bize göre ise Cumhurbaşkanı bu veto ile birden fazla mesaj vermiş, bazı durumlar için ön hazırlıklara başlamıştır. Nedir bunlar? Birincisi, beş yıl olması gereken ve 2012 yılında bitmesi gereken cumhurbaşkanlığı süresinin Tayyip Erdoğan tarafından 2014 de kadar uzatılıp, Cumhurbaşkanının bir köşeye atılma projesine karşı çıktığını, gerekirse 2012 de istifa edebileceğini yeniden cumhurbaşkanı adayı olabileceğini hissettirmiştir.

Şike ile ilgili yasayı vetosundan sonra gelen bu veto ile kamuoyunda yerleşmiş olan noter cumhurbaşkanı imajını silmek istemektedir.

Bir diğer durum ise sadece tahminden ibaret olup, gerçekleşirse 2012 de çok derin iç siyaset mücadeleleri olacak demektir ki, o da okyanus ötesinin Tayyip Erdoğan’dan vaz geçtiği, artık değiştirilme gereğini duyduğudur.

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..