Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

İKÖ ya da İTT ne işe yarar? İslam İşbiliği Teşkilatı'na Hafif Eleştiriler

İKÖ ya da İTT ne işe yarar? İslam İşbiliği Teşkilatı'na Hafif Eleştiriler
 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İslam Konferansı Örgütü)


İslam İşbiliği Teşkilatı yada Eski Adıyla İslam İşbirliği Örgütü Ne İşe Yarar?

1969 yılında İKÖ olarak kurulan ama o zamandan beri ne yaptığı belli olmayan bu örgüt şimdiye kadar tüzel kişiliğinden beklenen hiçbir soruna çare bulamadığı gibi aslında daha çok Batılı ülkelerin kuklası olmuş sanal bir teşkilattan öte geçememiş somut kararlar alıp uygulamamış pısırık bir yapılanmadır.

Filistin, Bosna, Afganistan ve bugün Suriye kan ağlarken, masum çocuklar katledilirken veya tecavüze uğrarken hiç bir etkin ve barışçıl çıkış yapamayan toplatı yapılan ülkelerde turistik geziler düzenlemekten toplantıya bile katılmayan vizyonsuz delegeleri, katılsada toplantı sırasındada bol bol uyuyup gitmekte çözüm üretememektedir.

Lütfen Müslümanlar şu sorulara cevap versin.

1- Şu anda İslam ümmeti Suriye üzerinden mezhepçi savaş ve kışkırtmalarla birbirine düşman edilirken bu sözde teşkilatın başkanı olan Ekmeleddin İhsanoğlu mekik diplomasisi ile bir İran'da bir Rusya'da bir Lübnan'da görüşme trafiği içinde olması gerekirken ve akan oluk oluk kanın durması için dişe dokunur ne yapmakta Allah aşkına? Bu çatışmalar Batılı ve Doğulu silah tüccarlarını daha da zengin etmeye başladı.

2-Suudi Arabistan'ın tek elinde bulunan ve aslında tüm İslam aleminin ortak kullanım alanı olan Hac bölgesinde elde edilen gelirleri Suud nerelere harcamaktadır? Bu paralar neden Somali, Sudan'ın güneyi ve Bangladeş gibi fakir ülkelerin kalkınmasına harcanmamakta? Yada neden kesilen kurbanların bile etleri Afrikalılara ulaştırılmıyor toprağa gömülüyor? İTT nerede?

3-İslam ülkeleri içinde masumların kanını hedef alan ortak bir tavırla terörü ve terörizmi besleyen tetikleyen akımlara karşı hangi çalışmaları gündeme getirerek eğitsel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmekte? ITT bu konuda İslam ülkelerinin okullarında neden Kuran'ın (anlaşılarak) öğretilmesine önem vermiyorda sadece onun kuru kuru okumasına destek oluyor?

4-İslam ülkelerinde sadece savaşlar değil, depremler, seller ve diğer afetler için bir fon hala neden etkin bir şekilde oluşturulamamakta? Şu an dünyanın her yerinde sefil perişan yaşayan ve çoğunluğu Müslüman olan göçmenlerin hangi ekonomik, kültürel, sorununa ITT el atıyor?

5- Şu anda İslam ülkelerini TAMAMEN içine almaya yatkın olan Mezhepçi çatışmaların önüne geçebilecek söylem ve demeçler verilerek Tevhidi bir duruş neden sergilenememekte? Mezhepçi faşizme karşı hangi politik, kültürel, eğitsel çabalar yerine getirilmekte? 

6- Batı'nın Nato'su, Doğu'nun Şangay 5'lisi varken neden İKÖ kendi barış ve hatta Afet Yardım Gücünü bile oluşturamamakta? 

7-Zengin İslam Ülkelerinde ki israfın bitirilmesi adına yoksullarla paylaşım ve zekatın yaygınlaşması için neler yapılmakta? Niye yaygın ve etkin bir fon yok? HİÇ.

8-Kapitalizmin Dünyayı ve insanlığı getirdiği küresel ısınma, açlık, adaletsizlik, fakirliğin yaygınlaşması, göç sorunlarının hangisine el atarak çözüm getirme süreci başlatıldı? HİÇ.

Evet, hiç soruyormuyuz bunları neden İTT yada eski adıyla İKÖ bunları yapmıyor diye? Belli periyodlarla toplanan ama hiç bir gücü olmayan göstermelik bir birlik veya teşkilat bu kurum.

Sadece Müslümanların -mış gibi yapmaya alıştıkları göstermelik bir örgüt malesef.

Sizin toplantılarınızda yaptığınız en faydalı etkinlik, her ne kadar içindeki uyarı ve çözüm yollarını umursamasanızda KURAN'ın toplantı başlangıcında geleneksel ve görüntü olarak dahi olsa okunması.

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..